Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Futbal: Čile požiadalo FIFA o vyšetrenie štartu Castilla za Ekvádor

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Sťažnosť prichádza viac ako mesiac po konci kvalifikácie zóny CONMEBOL.

Santiago 5. mája (TASR) - Čilská futbalová federácia (FFCh) vo štvrtok vyzvala Medzinárodnú futbalovú federáciu (FIFA), aby prešetrila štart ekvádorského reprezentanta Byrona Castilla v kvalifikácii MS 2022. Podľa FFCh má obranca, ktorý za tím nastúpil v ôsmich stretnutiach, kolumbijskú národnosť a nespĺňa podmienky na reprezentáciu Ekvádoru.

Sťažnosť prichádza viac ako mesiac po konci kvalifikácie zóny CONMEBOL, pričom Ekvádor bol už vyžrebovaný do A-skupiny záverečného turnaja spolu s Holandskom, Senegalom a domácim Katarom. Baráž o MS, ktoré sa začínajú 21. novembra, si z juhoamerickej kvalifikácie zahrá ešte piate Peru. Tím skončil v tabuľke jedno miesto za Ekvádorom a stretne sa s úspešnejším z duelu medzi Spojenými arabskými emirátmi a Austráliou.

Čile skončilo až na siedmom mieste juhoamerickej kvalifikácie a podľa informácií agentúry AP argumentuje tým, že by mu pomohlo anulovanie zápasov, v ktorých hral Castillo. Ekvádor mal okrem národnosti zavádzať aj pri veku hráča, ktorý sa údajne narodil v roku 1995, nie 1998.

FIFA anulovala v kvalifikácii MS 2018 z rovnakého dôvodu s niekoľkotýždňovým odstupom dve stretnutia Bolívie, v ktorých za ňu nastúpil paraguajský hráč. Tej vtedy nepomohlo ani odvolanie sa na Športovom arbitrážnom súde (CAS).