Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Citizens dostali pokutu 260.000 libier za vniknutie fanúšikov

Na snímke vľavo hráč Manchestru Erling Haaland strieľa úvodný gól, vpravo slovenský obranca Kodane Denis Vavro v zápase G-skupiny 3. kola skupinovej fázy Ligy majstrov vo futbale Manchester City - FC Kodaň v Manchestri 5. októbra 2022. Foto: TASR - AP

Priaznivci "Citizens" vtrhli na hraciu plochu po domácom víťazstve 3:2 nad Aston Villou, ktorým si manchesterský klub zabezpečil ôsmy ligový titul.

Londýn 7. októbra (TASR) - Úradujúci anglický futbalový majster Manchester City musí zaplatiť pokutu 260.000 libier za vniknutie fanúšikov na ihrisko po májovom zisku ligového titulu.

Priaznivci "Citizens" vtrhli na hraciu plochu po domácom víťazstve 3:2 nad Aston Villou, ktorým si manchesterský klub zabezpečil ôsmy ligový titul. S tímom z Birminghamu pritom prehrával 0:2, duel otočil až tromi gólmi v záverečnej štvrťhodine. V tabuľke skončil o bod pred rivalom z Liverpoolu.

"Klub priznal, že nedokázal zabezpečiť, aby sa jeho fanúšikovia správali slušne a zdržali sa násilných činov, pričom nezabránil ich vniknutiu na hraciu plochu po záverečnom hvizde," uviedla FA vo vyhlásení, z ktorého citovala agentúra AP.

Fanúšikovia oslavujúci na ihrisku napadli brankára Villy Robina Olsena. Pod váhou rozradostených priaznivcov sa zlomilo brvno na jednej z bránok, pripomenula AFP.