Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Futbalisti Manchestru City zvíťazili v mestskom derby nad United 3:1

Tréner Manchestru City Pep Guardiola, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Po 12. kole majú na čele tabuľky anglickej Premier League dvojbodový náskok pred druhým Liverpoolom, "červení diabli" sú na ôsmom mieste už s dvanásťbodovou stratou na majstra.

Manchester 11. novembra (TASR) - Futbalisti Manchestru City zvíťazili v 177. mestskom derby nad United 3:1. Po 12. kole majú na čele tabuľky anglickej Premier League dvojbodový náskok pred druhým Liverpoolom, "červení diabli" sú na ôsmom mieste už s dvanásťbodovou stratou na majstra.

"Citizens" od úvodu na Etihad Stadium diktovali tempo hry a v 12. minúte sa ujali vedenia zásluhou Davida Silvu, ktorý sa presadil po centri Raheema Sterlinga a spätnej prihrávke Bernarda Silvu. Po prestávke zvýšil náskok zverencov Pepa Guardiolu argentínsky kanonier Sergio Agüero po skvelej narážačke s Riyadom Mahrezom. United zablikala nádej o desať minút neskôr po góle Anthonyho Martiala z pokutového kopu, keď potrestal faul brankára Edersona na striedajúceho Romelu Lukakua. Záverečné slovo mali však domáci. V 86. min spečatil skóre na 3:1 osamotený Ilkay Gündogan, ktorý prišiel do hry na záverečné chvíle. Pre Guardiolu to bolo už 11. víťazstvo nad Josem Mourinhom vo vzájomných zápasoch.

Liverpool si doma poradil s Fulhamom 2:0, o jeho víťazstve rozhodli góly Mohameda Salaha v 41. a Xherdana Shaqiriho v 53. minúte. "The Reds" neprehrali doma v lige už 27. zápas za sebou. Fulham po siedmej prehre v rade zostáva s piatimi bodmi na chvoste tabuľky.

Londýnska Chelsea nevyužila, najmä v druhom polčase, niekoľko obrovských streleckých príležitostí a iba remizovala na Stamford Bridge s Evertonom 0:0. Z tretej priečky tak stráca na Liverpool dva body. Tréner "The Blues" Maurizio Sarri sa postaral o nový ligový rekord, keď ako prvý kouč v histórii neprehral v úvodných dvanástich vystúpeniach vo svojej premiérovej sezóne v najvyššej anglickej súťaži. Doteraz sa o rekordný zápis delil s Frankom Clarkom, ktorý na lavičke Nottinghamu Forest ťahal šnúru 11 duelov bez prehry na začiatku sezóny 1994/1995. Chelsea má po úvodných 12 kolách bilanciu osem víťazstiev a štyri remízy.

Arsenal Londýn iba remizoval s Wolverhamptonom 1:1, keď bod pre domácich zachránil až v 86. minúte arménsky reprezentant Henrich Mchitarjan. "Gunners" tak natiahli sériu bez prehry vo všetkých súťažiach už na 16 zápasov. V tabuľke sú piati s osembodovým odstupom od City, Wolves patrí 11. priečka.

Anglicko - Premier League - 12. kolo:

FC Liverpool - FC Fulham 2:0 (1:0)

Góly: 41. Salah, 53. Shaqiri



Chelsea Londýn - FC Everton 0:0



Manchester City - Manchester United 3:1 (1:0)

Góly: 12. D. Silva, 48. Agüero, 86. Gündogan - 58. Martial (z 11 m)



Arsenal Londýn - Wolverhampton 1:1 (0:1)

Góly: 86. Michitarjan - 13. Cavaleiro