Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Tomáš Ďubek z MFK Ružomberok je najlepším hráčom Corgoň ligy

Vyhlásenie futbalovej Jedenástky ročníka 2012/2013 Corgoň liga Gala 2013 na základe hlasovanie trénerov a funkcionárov v piatok 5. júla 2013 v hoteli Senec v Senci. Na snímke ocenený najlepší hráč Tomáš Ďubek (MFK Ružomberok) na vyhlásení Corgon ligy Gala 2013. Foto: TASR/Štefan Puškáš

V kategórii najlepší tréner sa z premiérového víťazstva tešil kormidelník ŠK Slovan Bratislava Samuel Slovák.

Senec 5. júla (TASR) - Stredopoliar MFK Ružomberok Tomáš Ďubek získal v piatok v rámci futbalovej ankety "Jedenástka Corgoň ligy 2012/2013" ocenenie pre najlepšieho hráča uplynulej sezóny.

"Nečakal som, že budem najlepší. Naozaj ďakujem všetkým, ktorí mi dali hlasy, takisto spoluhráčom, celému klubu a rodine. Je to pre mňa skutočne veľké prekvapenie a príjemný večer. Mám za sebou vynikajúcu sezónu a verím, že niečo podobné ešte zažijem," uviedol 26-ročný Ďubek, ktorý si svojimi výkonmi vypýtal aj pozvánku do národného tímu: "Reprezentácia je určite pre každého hráča vrchol. Som rád, že sa mi tam podarilo prebojovať. Dokonca som hral viac, ako som čakal. Ale ako som povedal, celá sezóna bola pre mňa skvelá. Zároveň je to zaväzujúce pred tou ďalšou, chcem aj naďalej pomáhať mužstvu."

V kategórii najlepší tréner sa z premiérového víťazstva tešil kormidelník ŠK Slovan Bratislava Samuel Slovák, ktorý v minulom ročníku priviedol svojich zverencov k cennému "double" - celkovému víťazstvu v lige aj v Slovenskom pohári. "Ocenenie pre mňa znamená naozaj veľa, je to cena za celoročnú prácu. Takisto je to pocta pre mojich spolupracovníkov v realizačnom tíme a hráčov, ktorých som mohol trénovať," opísal svoje pocity Slovák a zároveň priznal, že pred ďalším ročníkom Corgoň ligy ostávajú ciele najvyššie: "Samozrejme, vždy je čo zlepšovať. Súťaže, do ktorých sme sa v minulej sezóne zapojili, sme vyhrali. Teraz sa chceme dostať čo naďalej v Lige majstrov a zopakovať triumf v domácej súťaži či v pohári."

Počas galavečera "Corgoň liga Gala 2013" v hoteli Senec vyhlásili aj najlepšiu 11-tku jubilejného 20. ročníka najvyššej slovenskej súťaže, do ktorej sa prebojovali zástupcovia šiestich klubov. Najväčšie zastúpenie v podobe poltucta hráčov má práve majstrovský Slovan. Elitná zostava tak dostala konečnú podobu: Matúš Putnocký (ŠK Slovan Bratislava) - Mamadou Bagayoko (ŠK Slovan Bratislava), Nicolas Gorosito (ŠK Slovan Bratislava), Jozef Piaček (MŠK Žilina), Tomáš Hučko (FK Dukla Banská Bystrica) - Igor Žofčák (ŠK Slovan Bratislava), Tomáš Kóňa (FK Senica), Tomáš Ďubek (MFK Ružomberok), Marko Milinkovič (ŠK Slovan Bratislava) - Lester Peltier (ŠK Slovan Bratislava), Andrej Hodek (FC ViOn Zlaté Moravce).

Za Objav sezóny určili hlasujúci stredopoliara AS Trenčín Stanislava Lobotku, ktorý sa len nedávno dohodol na spolupráci s holandským veľkoklubom Ajaxom Amsterdam. Okrem toho počas večera premiérovo udelili Cenu Vladimíra Hriňáka pre najlepšieho rozhodcu, ktorú si odniesol Roman Slyško.

O víťazoch ankety rozhodovalo 21 futbalových odborníkov - tréneri všetkých tímov našej najvyššej súťaže, prezident ÚLK Dušan Tittel, riaditeľ pre Corgoň ligu Dušan Huňady, naposledy riaditeľ pre 2. ligu Dušan Keketi, trénerské reprezentačné duo Griga – Hipp, ktoré bolo medzičasom odvolané, kouč reprezentácie do 21 rokov Ivan Galád, technický riaditeľ SFZ Ján Greguš, člen Výkonného výboru SFZ Milan Lešický a predseda technicko-metodickej komisie SFZ Ladislav Borbély.





Výsledky ankety ÚLK - Najlepší v Corgoň lige 2012/2013:
Jedenástka roka: Matúš Putnocký (ŠK Slovan Bratislava) - Mamadou Bagayoko (ŠK Slovan Bratislava), Nicolas Gorosito (ŠK Slovan Bratislava), Jozef Piaček (MŠK Žilina), Tomáš Hučko (FK Dukla Banská Bystrica) - Igor Žofčák (ŠK Slovan Bratislava), Tomáš Kóňa (FK Senica), Tomáš Ďubek (MFK Ružomberok), Marko Milinkovič (ŠK Slovan Bratislava) - Lester Peltier (ŠK Slovan Bratislava), Andrej Hodek (FC ViOn Zlaté Moravce)
Najlepší tréner: Samuel Slovák (ŠK Slovan Bratislava)
Najlepší hráč: Tomáš Ďubek (MFK Ružomberok)
Objav sezóny: Stanislav Lobotka (AS Trenčín)
Najlepší strelec: David Depetris

Cena prezidenta Únie ligových klubov (ÚLK): FK Senica, Spartak Myjava
Cena fair-play: Vladimír Leitner (MŠK Žilina), fanklub Myjavy
Dekréty Klubu ligových kanonierov: Ladislav Pavlovič, Ján Čapkovič, Jozef Levický, Ľubomír Luhový, Jozef Kožlej, Szilárd Németh, Tomáš Medveď
Cena Vladimíra Hriňáka: Roman Slyško
.