Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

V kopaničiarsko-záhorackom derby Myjava vyhrala nad Senicou 2:0

Futbalisti Myjavy, archívna snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Myjava sa tak v tabuľke bodovo dotiahla na Senicu.

Myjava 19. apríla (TASR) - Kopaničiarsko-záhorácke derby sa od začiatku odohrávalo vo svižnom tempe. Úvodné strelecké pokusy ešte nebezpečné neboli, keď v 9. minúte strieľal hosťujúci Irobiso a na domácej strane mu kontrovali Pekár v 21. minúte, resp. Šulek v 23. minúte. V 25. minúte pekne priťukol Irobiso na Pirosku a jeho tečovanú strelu smerujúcu k žrdi vyrazil Solnička. Po polhodine hry vyviezol loptu domáci Siva, Pekár si narazil s Kosíkom a následne tiesnený v sľubnej pozícii mieril nad bránu. O tri minúty si vymenil loptu Daniel so Sivom, Daniel sa dostal do zakončenia, no strela bola zblokovaná. V 39. minúte Daniel poslal prízemnú prudkú prihrávku pred bránu, ktorá sa od Šullových rukavíc odrazila do žrde, následne ju obrana odvrátila do bezpečia.

Druhý polčas otvorilo v 54. minúte Piroskovo zakončenie zvnútra 16-tky, ale nemalo dostatočnú razanciu. V 55. minúte vyslal Pekár ďalekonosnú šťiplavú strelu, ktorá ešte pred Šullom "zaplávala" a s námahou ju vyrazil. V 59. minúte sa už tribúny radovali, center z kraja od Pekára našiel pred bránou Kosíka a ten sa nemýlil – 1:0. Aktívny Pekár zakončoval v 62. minúte vedľa brány a v 68. minúte v dobrej pozícii minul loptu. Záhoráci preverili domáceho "gólmana" priamym kopom Mazáňa v 77. minúte, Solnička vyboxoval. V 84. minúte zahrávali kopaničiari rohový kop, lopta sa dostala až k Černáčkovi a ten zblízka zvýšil na 2:0. V nadstavenom čase bol ešte vylúčený Kosorín za urážku rozhodcu.

Spartak Myjava – FK Senica 2:0 (0:0)
Góly:
59. Kosík, 84. Černáček. Rozhodoval: Trutz, ŽK: Pekár - Hiago, ČK: 90.+ Kosorín (Senica) za urážku rozhodcu, 2573 divákov

Zostavy a striedania:
Myjava:
Solnička – Siva, Černáček, Častulín, Kumančík – Pekár (87. Duga), Šulek, Marček, Bílovský, Daniel (89. Šmahajčík) – Kosík (83. Urgela)
Senica: Šulla – Slinkin, Pavlík, Gava, Mazáň – Hiago (85. Mráz), Ventúra (64. Jirásek), Piroska, Opiela, Kalabiška (76. Kosorín) – Irobiso

Hlasy po zápase:
Radúz Dorňák, tréner Myjavy: "Nám pred stretnutím dodalo sebadôveru víťazstvo na Slovane. Vychádzali sme aj z toho, že Senica mala nahustený program. Musím pochváliť našich chlapcov za maximálnu disciplinovanosť. Chceli sme vychádzať zo zabezpečenej obrany a z trpezlivosti. Domnievali sme sa, že to bude o jednom góle a chceli sme to byť my, ktorí ten gól dajú. To, že nakoniec sme dali góly dva, to bol taký bonus naviac. Chcem poďakovať za výkon súpera, ktorý hral futbalovo, podieľal sa na vysokej úrovni stretnutia. Hoci to bolo derby, bolo s minimom žltých kariet. Tú červenú neberiem z hľadiska tvrdosti, tam išlo o niečo iné."
Pavel Hapal, tréner Senice: "Bolo to podpriemerné stretnutie, tak ako v celej sezóne toto mužstvo na ihriskách súperov. Z vonku sa nám nedarí voziť body. Pokiaľ nevystrelíme na bránu, neohrozíme bránu, neurobíme žiadnu kvalitnú vec hlavne do doby, kým sme inkasovali, tak ťažko môžeme pomýšľať na nejaký bodový zisk. Keď sme prehrávali, prevzali sme iniciatívu, boli sme trošku lepším mužstvom, čo sa týka kombinácie, ale neviedlo to k ničomu. Súper nás ešte potrestal z jednej situácie, dostali sme druhý gól. Nezostáva, než Myjave zagratulovať, vyhrala toto stretnutie asi zaslúžene tým, že asi viac túžili po víťazstve ako my."