Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Žilina zdolala poslednú Nitru 3:0

MŠK Žilina Foto: TASR/Pavol Ďurčo

O výhru žlto-zelených sa pričinil dvoma gólmi Škvarka.

Žilina 19. apríla (TASR) - Žilina začala na domácej pôde výborne. Už v 5. minúte ju poslal do vedenia Škvarka, ktorému vo vnútri šestnástky pekne nezištne prihral do tutovej príležitosti William. Škvarka zakončoval nechytateľne po zemi k pravej tyči, Putnocký nemal žiadnu šancu. Žilina si udržiavala prevahu aj v nasledujúcich minútach. Neujala sa Jurčova koncovka v 13. minúte a ani Mihalíkova pekná strela o dve minúty neskôr, ktorú Putnocký vytlačil nad brvno. V 24. minúte Jurčo spálil stopercentnú šancu po centri Hučka z ľavej strany, keď ani netrafil bránu. Hostia sa do šancí príliš nedostávali, zväčša iba po rohových kopoch, ktoré však neboli veľmi nebezpečné. Clebér to v 33. minúte skúšal strelou spoza šestnástky, ale iba do narúče brankára Krnáča. V 35. minúte si však opäť zopakovali spoluprácu na domácej strane prihrávajúci William a zakončujúci Škvarka, čo znamenalo druhý gól domácich.

"Šošoni" boli aktívni smerom dopredu aj v druhom polčase. Necelých šesť minút po zmene strán natiahla Putnockého tvrdá strela Pečovského, letela však tesne nad. O tri minúty neskôr predviedol nádhernú individuálnu akciu pravý obranca Žiliny Mabouka, ktorý sa zo svojej pozície predral do šestnástky, prešiel trojicou nitrianskych hráčov a prízemnou strelou zvýšil už na rozdiel troch gólov. Nitrania sa nechceli vzdávať, ale ich snahu smerom dopredu domáci vedeli kontrolovať. Stále to boli nanajvýš štandardné situácie, ktorého dávali hosťom nejaké príležitosti na skorigovanie výsledku, z týchto mráčikov v žilinskej šestnástke však nezapršalo. V záverečných 15-minútovke sa už zápas dohrával bez väčších príležitostí na jednej či druhej strane. V 87. minúte ešte zdvihol divákov zo sedadiel faul hosťujúceho Šmehyla, ktorý zastavil Škvarka rútiaceho sa do jasnej príležitosti a videl za to okamžite červenú kartu. Skóre sa však už nemenilo.

MŠK Žilina - FC Nitra 3:0 (2:0)
Góly:
5., 35. Škvarka, 54. Mabouka. Rozhodoval: Kružliak, ŽK: Škriniar (Žilina), ČK: 87. Šmehyl (Nitra), 2158 divákov

Zostavy a striedania:
Žilina:
Krnáč - Mabouka, Škriniar, Piaček, T. Hučko - Pečovský - Káčer, Škvarka, J. Mihalík (75. Jelič) - William (83. Paur), P. Jurčo (89. Guba)
Nitra: Putnocký - Kolbas, R. Pillár, Kostelný, M. Husár - Boszorád, Čery (60. Kotrík) - R. Augustín, Šmehyl, Cléber (46. Harbuľák) - Böhm (82. Dubeň)