Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Coutinho nezabúda na krajanov, do Ria poslal 20 ton potravín

Futbalista Bayernu Philippe Coutinho sa teší po strelení gólu v zápase 15. kola Bundesligy Bayern Mníchov - Werder Brémy v Mníchove 14. decembra 2019. Foto: TASR/AP

V druhom najväčšom meste Brazílie evidovali do stredajšieho rána 708 potvrdených prípadov ochorenia COVID-19.

Kolín 1. apríla (TASR) - Brazílsky futbalista Philippe Coutinho je ďalším športovcom, ktorý sa zapojil do boja s novým koronavírusom. Dvadsaťsedemročný ofenzívny stredopoliar Bayernu Mníchov v čase pandémie myslí na svojich krajanov v rodnom meste Rio de Janeiro, ktorým nechal poslať 20 ton potravín a hygienických potrieb.

V okolí štadióna klubu Vasco da Gama, kde Coutinho začal svoju úspešnú kariéru, sa združili dobrovoľníci rozdávajúci ľuďom z najchudobnejších štvrtí mesta igelitové tašky naplnené ryžou, fazuľou, cukrom, olejom a kávou. Súčasťou Coutinhovej humanitárnej pomoci sú aj dezinfekčné mydlá a čistiace prostriedky.

"Svet prechádza ťažkým obdobím a každý z nás má povinnosť prispieť k tomu, aby sme ho prekonali s čo najmenšími stratami na životoch. Vyzývam ľudí, aby zostali doma a zabránili šíreniu vírusu," povedal Coutinho.

V druhom najväčšom meste Brazílie evidovali do stredajšieho rána 708 potvrdených prípadov ochorenia COVID-19. Po nákaze novým koronavírusom SARS-CoV-2 zomrelo v Riu doposiaľ 23 ľudí, odborníci však v najbližších dňoch očakávajú prudký nástup ochorenia.