Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Dembele sa dohodol s PSG, klub rokuje s FC Barcelona o cene

Na archívnej snímke hráč Barcelny Ousmane. Foto: TASR/AP

V Barcelone by francúzskeho útočníka podľa britských médií mohli nahradiť Alvaro Morata z Atletica Madrid či Pierre-Emerick Aubameyang z londýnskeho Arsenalu.

Paríž 31. januára (TASR) - Francúzsky futbalista Ousmane Dembele sa dohodol na zmluve s Parížom St. Germain. Prestup sa dotiahne, ak sa účastník Ligue 1 a FC Barcelona, kde Dembele momentálne pôsobí, zhodnú v pondelok na jeho cene.

Španielsky klub žiada za 24-ročného útočníka 20 miliónov eur, hoci v roku 2017 zaňho zaplatil takmer šesťnásobne viac. Záujem o Dembeleho, ktorému dal jeho terajší zamestnávateľ na výber zníženie platu alebo odchod, mali aj Manchester United a FC Chelsea. Anglické kluby však v porovnaní s PSG znevýhodňovali tamojšie finančné reštrikcie a pred angažovaním Dembeleho by sa museli rozlúčiť s inými hráčmi.

V Barcelone by francúzskeho útočníka podľa britských médií mohli nahradiť Alvaro Morata z Atletica Madrid či Pierre-Emerick Aubameyang z londýnskeho Arsenalu. V hre je aj možnosť, že ho Katalánci vymenia za Maura Icardiho z PSG.