Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Duda strelil druhý gól v sezóne, pomohol k triumfu Kolína nad Herthou

Na snímke slovenský futbalový reprezentant a stredopoliar Kolína Ondrej Duda oslavuje svoj gól v zápase 18. kola nemeckej bundesligy Hertha BSC Berlin - 1. FC Kolín v Berlíne 9. januára 2022. Foto: TASR/AP

"Capkovia" slávili tretí triumf za sebou a v neúplnej tabuľke najvyššej nemeckej súťaže poskočili na šieste miesto. Herthe patrí 14. priečka.

Berlín 9. januára (TASR) - Slovenský futbalový reprezentant Ondrej Duda strelil svoj druhý gól v prebiehajúcej bundesligovej sezóne. V nedeľnom zápase 18. kola ním pomohol k víťazstvu 1. FC Kolín na ihrisku Herthy Berlín 3:1. Duda hral do 85. minúty, v základnej zostave domácich nastúpil obranca Peter Pekarík, ktorý striedal v 81. minúte.

Duda zvýšil v 32. minúte na 2:0 pre hostí. Po centri z pravej strany domáci kapitán Niklas Stark odhlavičkoval loptu len k slovenskému stredopoliarovi, ktorý prízemnou strelou bez prípravy spoza šestnástky prekonal Alexandra Schwolowa v bránke Herthy. Domáci v 57. minúte znížili zásluhou Vladimira Daridu, ktorého centrovanú loptu nikto netečoval a zapadla až do siete, záverečné slovo mal však v nadstavenom čase striedajúci hráč hostí Jan Thielmann. Dudov gól sa tak ukázal byť víťazný. V Bundeslige skóroval prvýkrát od 27. novembra, keď sa strelecky presadil proti Mönchengladbachu pri víťazstve 4:1.

"Capkovia" slávili tretí triumf za sebou a v neúplnej tabuľke najvyššej nemeckej súťaže poskočili na šieste miesto. Herthe patrí 14. priečka.


Bundesliga - 18. kolo:

Hertha Berlín - 1. FC Kolín 1:3 (0:2)
Góly: 57. Darida - 30. Modeste, 32. DUDA, 90+1. Thielmann
/P. Pekarík do 81. min - O. Duda do 85. min, dal gól v 32. min/


VfL Bochum - VfL Wolfsburg 1:0 (0:0)
Gól: 66. Pantovič