Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Dve najvyššie nemecké súťaže budú pauzovať minimálne do 2. apríla

Futbalista Lipska Dayot Upamecano (vpravo) a hráč Bayernu Leon Goretzka (uprostred) bojujú o loptu v nedeľňajšom šlágri 21. kola nemeckej Bundesligy Bayern Mníchov - RB Lipsko v Mníchove 9. februára 2020. Foto: TASR/AP

Nemecký futbalový zväz (DFB) zároveň v pondelok prerušil dve najvyššie ženské ligy i pohárovú súťaž žien do 19. apríla.

Frankfurt 16. marca (TASR) - Nemecká futbalová Bundesliga i druhá najvyššia súťaž sa nebudú hrať minimálne do 2. apríla pre hrozbu nového koronavírusu. V pondelok o tom informovalo vedenie súťaží - Nemecká futbalová liga (DFL).

Predĺženie pauzy však ovplyvní iba zápasy 27. kola, ktoré sa mali hrať od tohto piatka do nedele, keďže potom nasleduje medzinárodná reprezentačná prestávka. "To však neznamená, že predpokladáme, že od 3. apríla už budeme môcť hrať," uviedol výkonný riaditeľ DFL Christian Seifert.

Ten povedal, že niektorým klubom hrozí bez peňazí za vysielacie práva a od sponzorov finančný kolaps a ohrozené sú tak desiatky tisíc pracovných miest.

Bundesliga bola posledná z piatich elitných futbalových líg v Európe, ktorá pristúpila k prerušeniu sezóny. Pozitívny test na nový koronavírus mali hráč Paderbornu Luca Kilian a traja futbalisti z druhej ligy.

Nemecký futbalový zväz (DFB) zároveň v pondelok prerušil dve najvyššie ženské ligy i pohárovú súťaž žien do 19. apríla.

V Nemecku stúpol počet prípadov ochorenia COVID-19 na vyše 6600, trinásť ľudí zomrelo. Celosvetovo je v 162 krajinách/regiónoch potvrdených viac ako 174-tisíc prípadov nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2, 6685 osôb mu podľahlo.