Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

DAC si nepripúšťa neúspech, Trenčín v lepšej pohode ako Žilina

Na snímke zľava Adam Kopas (Žilina), Jaromír Zmrhal (Slovan) a Benson Anang (Žilina) počas zápasu záverečného 10. kola skupiny o titul futbalovej Fortuna ligy ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina v Bratislave 21. mája 2022. Foto: TASR Jaroslav Novák

Hráči MŠK Žilina sa na play off naladili sobotňajšou remízou 2:2 na trávniku Slovana, pričom v Bratislave podali sympatický ofenzívny výkon a poriadne preverili staronového majstra.

Bratislava 23. mája (TASR) - Nadstavbovou časťou najvyššej slovenskej futbalovej súťaže sa pre štyri tímy sezóna neskončila, v play off zabojujú o zostávajúcu tretiu miestenku v Európskej konferenčnej lige. V utorkových semifinálových dueloch na seba narazia MŠK Žilina s AS Trenčín (18.00 h), druhú dvojicu tvoria FC DAC 1904 Dunajská Streda a MFK Tatran Liptovský Mikuláš. Finále je na programe v piatok 27. mája o 20.00 h.

Pôvodne mal v play off štartovať ŠKF ORION TIP Sereď, piaty tím Fortuna ligy však nesplnil licenčné podmienky a okrem možnosti zabojovať o EKL prišiel aj o miesto v najvyššej súťaži pre ročník 2022/2023. V play off sa namiesto Serede predstaví MFK Tatran Liptovský Mikuláš, ktorý obsadil 8. priečku. Liptákov čaká ťažký súboj na ihrisku Dunajskej Stredy, ktorá je jasný favorit konfrontácie. "Proti Liptovskému Mikulášu som doteraz nechytal, ale jednoznačným cieľom bude vyhrať a potom uspieť aj vo finále play off. Žiadny iný scenár si nepripúšťame. Veríme, že s pomocou fanúšikov to úspešne zvládneme," povedal pre klubový web brankár DAC Daniel Veszelinov. Jeho tím odohral s Tatranom v základnej časti dva zápasy, doma zvíťazil 3:1, vonku prehral 0:1. Klub zo Žitného ostrova si v prípade úspechu v play off zopakuje účasť v EKL. V tejto sezóne bol nasadený priamo do 2. predkola, v ktorom bol nad jeho sily Partizan Belehrad po výsledkoch 0:1 (vonku) a 0:2 (doma).

Hráči MŠK Žilina sa na play off naladili sobotňajšou remízou 2:2 na trávniku Slovana, pričom v Bratislave podali sympatický ofenzívny výkon a poriadne preverili staronového majstra. Podľa dočasného trénera "šošonov" Ivana Beláka je pred vzájomným súbojom v semifinále play off v lepšom rozpoložení Trenčín, ktorý v skupine o udržanie sa dosahoval solídne výsledky a vyhral ju s osembodovým náskokom pred Liptovským Mikulášom. "Musíme po zápase so Slovanom dobre zregenerovať a pripraviť sa na play off. S Trenčínom sme sa na jar nestretávali, no je jasné, že súper pôjde do zápasu vo väčšej psychickej pohode. Vyhrával svoje stretnutia v skupine o udržanie sa, zatiaľ čo nám sa v nadstavbe nepodarilo vyhrať ani raz," poznamenal Belák. Na pozore sa musí mať jeho tím aj preto, že s AS v tejto sezóne prehral na svojej umelej tráve 1:3.

Slovenský futbal bude v nasledujúcej edícii európskych pohárov reprezentovať štvorica klubov. Šampión ŠK Slovan Bratislava sa predstaví v 1. predkole Ligy majstrov, vicemajster MFK Ružomberok začne rovnako ako víťaz play off o EKL v 1. predkole tejto súťaže. Víťaz Slovenského pohára FC Spartak Trnava odštartuje v 2. predkole EKL. Súperov spoznajú na žrebovaniach, ktoré sú na programe 14., resp. 15. júna v Nyone.



program semifinále play off o EKL:



utorok 24. mája



18.00 MŠK Žilina - AS Trenčín /rozhodcovia: Smolák - Poláček, Jekkel/

19.30 FC DAC 1904 Dunajská Streda - MFK Tatran Liptovský Mikuláš /Kráľovič - E. Weiss, Vorel/