Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

EL: Arsenal nevyhral už sedem zápasov, Emeryho fanúšikovia vypískali

JB 45 Londýn - Hráč Arsenalu Pierre-Emerick Aubameyang strieľa úvodný gól do bránky Frankfurtu vo futbalovom zápase 5. kola skupinovej fázy Európskej ligy F-skupiny Arsenal Londýn - Eintracht Frankfurt v Londýne 28. novembra 2019. FOTO TASR/AP Foto: TASR

Kapitán Pierre-Emerick Aubameyang pred najnižšou návštevou na štadióne Emirates od jeho otvorenia v roku 2006 poslal Arsenal do vedenia.

Londýn 29. novembra (TASR) - Futbalisti Arsenalu Londýn stále nemajú istotu účasti v šestnásťfinále Európskej ligy. Vo štvrtok prehrali doma s Eintrachtom Frankfurt 1:2 a hoci sú stále na čele F-skupiny, postupovú pozíciu potrebujú potvrdiť v záverečnom kole na ihrisku Standardu Liége.

Arsenal nevyhral už sedem zápasov vo všetkých súťažiach, čo je najhoršia séria londýnskeho tímu od roku 1992. Čoraz menej pevná je tak stolička kouča Unaia Emeryho, ktorého po prehre s Frankfurtom diváci vypískali. Niektorí držali transparenty s nápisom "Emery von!".

"Nezaoberám sa teraz mojou pozíciou, musím analyzovať túto prehru a pozerať sa smerom k najbližšiemu zápasu," reagoval španielsky tréner po zápase na otázky o jeho neistej budúcnosti v klube. Jeho zverenci najbližšie nastúpia v nedeľu v ligovom dueli na ihrisku Norwichu.

Kapitán Pierre-Emerick Aubameyang síce pred najnižšou návštevou na štadióne Emirates od jeho otvorenia v roku 2006 poslal Arsenal do vedenia, japonský stredopoliar Dajči Kamada ale dvoma gólmi po prestávke otočil skóre v prospech Frankfurtu. "Premárnili sme dobrú šancu tento zápas vyhrať. Nebol to náš deň, našťastie sme ale predtým vyhrali dostatok zápasov, aby sme stále boli na čele skupiny. Naším cieľom teraz bude vyhrať v Liége, aby sme tam zostali a nabrali viac sebavedomia," citovala Emeryho agentúra DPA.

Arsenal bol pritom v F-skupine po prvej polovici programu v komfortnej situácii, keď vyhral úvodné tri zápasy. Už v minulom kole mal postup takmer vo vrecku - na ihrisku Vitorie Guimaraes viedol ešte v 90. minúte, no napokon domáci vyrovnali na konečných 1:1.