Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

El Haddadi opäť pred súdom neuspel v snahe zmeniť reprezentáciu

Munir El Haddadi, archívna nsímka. Foto: TASR/AP

Pre druhý pokus sa snažil Munir El Haddadi využiť nové pravidlo FIFA, ktoré umožňuje zmeniť v určitých prípadoch reprezentačný dres, ak hráč nastúpil za prvú krajinu predtým, ako mal 21 rokov.

Madrid 6. novembra (TASR) – Španielsky futbalista Munir El Haddadi druhýkrát pred súdom neuspel v snahe získať možnosť reprezentovať Maroko. Športový arbitrážný súd (CAS) v Lausanne zamietol žiadosť jeho a Marockej futbalovej federácie v zrýchlenom konaní.

Aktuálne útočník FC Sevilla sa pokúsil zmeniť súdnou cestou reprezentačnú príslušnosť už v roku 2018, no ani vtedy u CAS nepochodil. Dôvodom bolo, že nastúpil ako tínedžer v roku 2015 na 20 minút na kvalifikačný duel o postup na ME 2016. V tom čase pôsobil v FC Barcelona.

Pre druhý pokus sa snažil Munir El Haddadi využiť nové pravidlo FIFA, ktoré umožňuje zmeniť v určitých prípadoch reprezentačný dres, ak hráč nastúpil za prvú krajinu predtým, ako mal 21 rokov. Opäť však pred súdom neuspel, pretože v septembri 2016 nastúpil na ME do 21 rokov v čase, keď už mal 21. Správu priniesla agentúra AP.