Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Hlavného rozhodcu Taylora napadli na letisku fanúšikovia AS Rím

Na snímke hráč AS Rím Gianluca Mancini (23) strieľa vlastný gól počas finálového zápasu Európskej ligy vo futbale FC Sevilla - AS Rím v stredu 31. mája 2023 v Budapešti. Foto: TASR - AP

Video zachytávajúce incident sa šíri internetom a pozornosť vzbudilo aj u Anglickej asociácie rozhodcov.

Budapešť 2. júna (TASR) - Futbalového rozhodcu Anthonyho Taylora a jeho rodinu museli na budapeštianskom letisku sprevádzať príslušníci ochrannej služby. Po finálovom dueli Európskej ligy ho priaznivci zdolaného AS Rím počastovali nadávkami a jeho smerom dokonca hodili stoličku.

Video zachytávajúce incident sa šíri internetom a pozornosť vzbudilo aj u Anglickej asociácie rozhodcov. "Sme zhrození z neopodstatneného a ohavného napádaním Anthonyho a jeho rodiny, keď boli na ceste domov po finále Európskej ligy. Anthonymu a jeho rodine budeme naďalej poskytovať plnú podporu," citovala oficiálne vyhlásenie asociácie agentúra AP. Európska futbalová únia (UEFA) stále čaká na rozhodcovskú správu zo zápasu.

Rím v stredu prehral so Sevillou 1:2 po jedenástkovom rozstrele a fanúšikovia AS z veľkej časti za to vinia práve Taylora. Tréner Jose Mourinho sa obul do hlavného rozhodcu na pozápasovej tlačovej konferencii a neskôr arbitrovi venoval sériu nadávok v garáži Puskás Arény. Športový riaditeľ Ríma Tiago Pinto s Mourinhom súhlasí. "Ako Rím nechceme vzbudzovať pochybnosti o zásluhách Sevilly. Sme presvedčení, že proti nášmu súperovi sme odohrali skvelé finále a uctili sme si scénu, ktorú nám ponúkla UEFA tým najlepším spôsobom. Analyzovali sme tie najvýraznejšie incidenty aj tie zdanlivo menej evidentné a je jasné, že z disciplinárneho hľadiska nebolo rozhodovanie zápasu vyvážené," vyhlásil vo štvrtok.