Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

EURÓPSKA LIGA: Inter Miláno narazí na Razgrad s trénerom Vrbom

Futbalisti Interu Milán. Foto: TASR/AP

Martin Škrtel a jeho Basaksehir Istanbul sa predstavia na pôde Sportingu Lisabon, do ktorého prestúpil nikedajší kanonier Slovana Bratislava Andraž Šporar.

Bratislava 19. februára (TASR) - Vo štvrtok sú na programe úvodné zápasy šestnásťfinále futbalovej Európskej ligy, pričom v hre budú aj dvaja Slováci. Inter Miláno s reprezentačným stopérom Milanom Škriniarom nastúpi na pôde bulharského Ludogorca Razgrad. Martin Škrtel a jeho Basaksehir Istanbul sa predstavia na pôde Sportingu Lisabon, do ktorého prestúpil nikedajší kanonier Slovana Bratislava Andraž Šporar.

Inter sa stretol v histórii s bulharskými mužstvami päťkrát a nikdy neprehral. Posledné stretnutie však spadá ešte do do sezóny 1974/75, keď v Pohári UEFA narazil na Etar Veliko Tarnovo. "Vieme, že všetky zápasy v Európskej lige sú zradné. Ludogorec bude chieť doma spraviť dojem, lenže my musíme ísť do Bulharska zvíťaziť," povedal podľa klubovej webstránky tréner "nerazzurri" Antonio Conte.

V ceste mu stojí nový tím bývalého asistenta trénera slovenskej reprezentácie Pavel Vrba, ktorý do Bulharska prišiel v zime z Viktorie Plzeň. "Modro-čierni" sa navyšie pokúsia odčiniť nedeľňajšiu prehru s Laziom, vďaka ktorej premrhali príležitosť dostať sa na čelo Serie A. Bulharský majster naopak v domácej súťaži dominuje. Na duel sa naladil vysokým víťazstvom proti Botevu Vraca 6:0.

Veľkú motiváciu bude mať Arsenal Londýn, ktorému sa nedarí v Premier League a okupuje až 10. priečku. Získať miestenku do Ligy majstrov v budúcom ročníku tak môže najreálnejšie práve cez Európsku ligu. Jeho súperom bude Olympiakos Pireus. "Je to pre nás veľká výzva, veď nastúpime proti finalistovi súťaže z predošlého ročníka. Možno sa im nedarí v Premier League, no majú skvelých hráčov. Sú nebezpeční a zaslúžia si rešpekt. Oba tímy majú radi útočný futbal. Arsenal je favoritom, no my chceme ísť ďalej v súťaži a dáme do toho všetko," povedal tréner Olympiakosu Pedro Martins.

Prvé zápasy šestnásťfinále Európskej ligy - štvrtok 19. februára:



18.55 Sporting Lisabon - Basaksehir Istanbul
18.55 Getafe CF - Ajax Amsterdam
18.55 FC Kodaň - Celtic Glasgow
18.55 CFR Kluž - FC Sevilla
18.55 FC Bruggy - Manchester United
18.55 Lugogorec Razgrad - Inter Miláno
18.55 Eintracht Frankfurt - FC Salzburg
18.55 Šachtar Doneck - Benfica Lisabon
21.00 Wolverhampton Wanderers - Espanyol Barcelona
21.00 Bayer Leverkusen - FC Porto
21.00 APOEL Nikózia - FC Bazilej
21.00 Olympiakos Pireus - Arsenal Londýn
21.00 AZ Alkmaar - LASK Linz
21.00 VfL Wolfsburg - Malmö FF
21.00 AS Rím - KAA Gent
21.00 Glasgow Rangers - Sporting Braga