Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

EL: Slovan dostal pochvalu aj od súpera, Kozák by uvítal viac bodov

Na snímke vľavo Fransergio (Braga) a vpravo Vasil Božikov (Slovan) počas záverečného zápasu 6. kola skupinovej fázy Európskej ligy UEFA K-skupiny ŠK Slovan Bratislava – Sporting Braga 12. decembra 2019 v Bratislave. FOTO TASR – Jakub Kotian Foto: TASR

Futbalisti bratislavského Slovana sa s účinkovaním v skupinovej fáze Európskej ligy rozlúčili prehrou s Bragou 2:4.

Bratislava 13. decembra (TASR) - Futbalisti bratislavského Slovana sa s účinkovaním v skupinovej fáze Európskej ligy rozlúčili prehrou s Bragou 2:4, no vyslúžili si pochvalné slová aj od súperovho trénera. Vo štvrtkovom domácom stretnutí dvakrát viedli a siahali minimálne na zopakovanie remízy 2:2 z úvodného vzájomného duelu v Portugalsku.

V súbežne hranom súboji záverečného 6. kola K-skupiny si Wolverhamptonom poradil s Besiktasom Istanbul 4:0 a keby sa Brage nepodarilo otočiť výsledok, klesla by na druhú pozíciu. "Slovan hral uvoľnene a pred vlastnými fanúšikmi, už mu v podstate o nič nešlo. Bol to posledný zápas, chcel sa vytiahnuť proti najlepšiemu tímu skupiny, čo aj Braga dokázala, keďže skončila na prvom mieste. Musím pochváliť hráčov Slovana. Aj keď slovenská liga nemá vo svete taký cveng, Slovan ukázal v priebehu celej EL kvalitu. Mužstvo bojovalo a v týchto náročných podmienkach dokázalo Bragu potrápiť. Keby bola situácia iná, Slovanu by išlo o postup a Braga by tiež nemalá istú miestenku, zápas mohol byť ešte zaujímavejší. Chcem poďakovať a pogratulovať Slovanu k celému pôsobeniu v súťaži," povedal na Tehelnom poli hosťujúci kouč Ricardo Sa Pinto.

"Teší ma každá pochvala od súperových trénerov, médií či fanúšikov," reagoval domáci tréner Ján Kozák ml., ktorého mrzel jedine úsek po druhom strelenom góle: "Celkovo to bol výborný zápas, 60 minút sme hrali veľmi dobre, nebolo to len také bránenie slovenských mužstiev, ale veľká kvalita, krásne akcie, góly. Od 70. minúty prišla trošku kríza, chlapci už toho mali dosť. Keď týmto tímom necháte priestor, vedia to využiť. Tento zápas nám ukázal veľmi veľa a budeme pracovať, aby sme sa ďalej približovali a aby sme odohrali ďalšie výborné stretnutia v Európe."

"Belasí" získali svoje štyri body v prvých dvoch vystúpeniach, keď najprv doma zdolali Besiktas 4:2 a potom remizovali v Brage. Nasledovali štyri prehry, v troch týchto dueloch viedli, vo štvrtok dokonca dvakrát. "Škoda, že sme neudržali náskok trošku dlhšie, verím, že súper by viac znervóznel, ale dovolili sme mu vyrovnať a to bola určite chyba," uviedol Kozák ml. Jeho zverenci nevyrovnali sedembodový zápis trnavského Spartaka z predchádzajúceho ročníka EL: "Samozrejme, keby sme mali o nejaké tri body viac, spokojnosť by bola väčšia. V každom zápase s týmito vysoko kvalitnými súpermi sme však reálne hrali o body. Aj sme ich uhrali, som vážne na chlapcov hrdý, zaslúžia si veľkú pochvalu."

Tridsaťdeväťročný kouč prebral Slovan po vypadnutí v prvom predkole Ligy majstrov: "Som šťastný, že som dostal šancu, chytil som sa a prispel som k tomuto krásnemu polroku. V klube chceme čo najčastejšie hrať takéto veľké zápasy, verím, že to spoločnými silami zvládneme a budeme sa posúvať k čoraz lepším výsledkom." Na jar sa už úradujúci fortunaligový šampión sústredí iba na slovenskú scénu, k obhajobe titulu chce pridať pohárový triumf: "Náš cieľ je double, v celej príprave urobíme maximum. Ani v našej lige nie je ľahké zvíťaziť, keď do toho nejdete so stopercentným prístupom. Chceme uspieť v každom zápase. Trošku si oddýchneme a už sa teším, keď sa opäť stretnem s chlapcami a na ďalšie výzvy, čo na nás čakajú," rozlúčil sa Kozák ml. s premiérovou jeseňou na najvyššej trénerskej úrovni: "Zažil som to prvýkrát, bolo toho veľa, ale robím prácu, ktorá ma baví. Dá sa to zvládnuť a rád si to zopakujem. Verím, že ako trénerovi sa mi to ešte v budúcnosti podarí a zažijem takúto nabitú sezónu."