Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Sparta na San Sire nestíhala

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V nominácii Sparty zo zdravotných dôvodov chýbali traja Slováci - brankár Dominik Holec a obrancovia Lukáš Štetina s Dávidom Hanckom.

Miláno 30. októbra (TASR) – Futbalisti AC Miláno predĺžili šnúru bez prehry vo všetkých súťažiach na 32 zápasov. Vo štvrtok si v Európskej lige poradili doma so Spartou Praha hladko 3:0 a s plným počtom šesť bodov sa usadili na čele H-skupiny.

„Nemyslíme na našu sériu bez prehry, sústredíme sa zakaždým iba na najbližší zápas. Iba niekoľko mesiacov dozadu si o nás veľa ľudí myslelo, že sme slabý tím, a teraz dokazujeme, že to tak nie je. AC je veľký klub s fantastickou tradíciou a stále musíme mať tie najvyššie ambície," povedal kouč Stefano Pioli.

Favorita nemrzela ani nepremenená penalta Zlatana Ibrahimoviča v prvom polčase za stavu 1:0, keď si po faule na seba postavil loptu na biely bod a tá sa od brvna odrazila nad bránku. Do listiny strelcov sa nezapísal, ale zastúpili ho Brahim Diaz, Rafael Leao a z Manchestru United na hosťovaní pôsobiaci Diogo Dalot.

V nominácii Sparty zo zdravotných dôvodov chýbali traja Slováci – brankár Dominik Holec a obrancovia Lukáš Štetina s Dávidom Hanckom. Hostia na San Sire herne nepresvedčili. Spolu s tureckým Sivassporom majú po dvoch kolách a siedmich inkasovaných góloch najhoršiu obranu v celej súťaži.

„Bolo to pre nás ďalšie stretnutie so špičkovým európskym futbalom a skončilo sa to rovnakým rozdielom ako s Lille. To znamená prehrou o tri góly. Mohlo to byť aj horšie, našťastie Ibrahimovič nedal penaltu," citoval portál isport.cz kouča Václava Kotala. Mrzeli ho najmä situácie pred inkasovanými gólmi.

„Ak chcete hrať na tejto úrovni, nemôžete robiť podobné chyby. Musíte sa spýtať hráčov, prečo tie chyby robia. Ja pre to vysvetlenie nemám."

V druhom dueli skupiny Lille doma remizovalo s Celticom Glasgow 2:2, keď v druhom polčase zmazalo dvojgólový náskok súpera. AC Miláno vedie tabuľku o dva body pred Lille, tretí Celtic si pripísal prvý bod a Sparta je bez bodu na poslednom mieste.