Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Tottenham nemal problémy s Wolfsbergerom

Futbalista Carlos Vinicius z Tottenhamu sa teší z gólu v odvete 16-finále Európskej ligy Tottenham Hotspur - Wolfsberger AC 24. februára 2021 v Londýne. Foto: TASR/AP

Rakúske kluby odohrali na anglickej pôde 22 duelov v európskych súťažiach a klub z Korutánska sa postaral o 21 prehru.

Londýn 25. februára (TASR) - Tottenhamu Hotspur sa v anglickej futbalovej Premier League veľmi nedarí, no v Európskej lige si spravil chuť. V stredu postúpil do osemfinále, keď po hladkom víťazstve 4:1 v prvom zápase si poradil s rakúskym Wolfsbergerom AC aj v druhom stretnutí 4:0 na domácej pôde.

"Kohútom" patrí v domácej lige až deviate miesto, keď prehrali päť z predchádzajúcich šiestich duelov. Proti rakúskemu klubu si však tréner Jose Mourinho mohol dovoliť nechať odpočívať niektoré opory tímu. V 81. min dokonca poslal na trávnik iba 16-ročného anglického útočníka Danea Scarletta. "Nikto sa nezranil, pre niektorých hráčov to bol špeciálny večer, bolo to dobré. Dane má mimoriadny talent. Nechcem ho priveľmi vychvaľovať, lebo jeho tréner v juniorke by ma zabil. Poviem iba, že ho chcem v kádri v budúcom ročníku," vyzdvihol nádejného zverenca tréner Mourinho podľa uefa.com.

Tottenham sa dostal medzi najlepších šestnásť v Európskej lige premiérovo od sezóny 2015/16. Vtedy ho vyradila Borussia Dortmund. V stredu sa o jeho presné zásahy postarali dvakrát Carlos Vinicius a raz Delle Alli a Gareth Bale. "Hrali sme veľmi dobre podstatnú časť duelu. Všetky štyri góly boli nádherné. Vyhrali sme spôsobom akým sme chceli, nebolo treba spustiť náhradný plán," vyjadril po zápase spokojnosť portugalský kouč podľa BBC.

Rakúske kluby odohrali na anglickej pôde 22 duelov v európskych súťažiach a klub z Korutánska sa postaral o 21 prehru. "Po všetkých stránkach boli lepší ako my. Súper bol fyzicky veľmi dobre pripravený, má skrátka dobrých hráčov. Pri hre s loptou nepanikári, verí v svoje schopnosti a to je ten zásadný rozdiel," priznal stredopoliar Wolfsbergu Michael Liendl.