Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Tréner DAC Rossi verí v úspech: Prvoradé je nedostať gól

Na snímke tréner klubu FC DAC 1904 Dunajská Streda Marco Rossi počas prvého tréningu letnej prípravy na nový ročník Fortuna ligy 15. júna 2018 v Dunajskej Strede. Foto: TASR/AP

Dunajská Streda sa vrátila do európskych súťaží po 25 rokoch.

Dunajská Streda 11. júla (TASR) - Tréner futbalistov FC DAC 1904 Dunajská Streda Marco Rossi je presvedčený, že jeho zverenci sú dobre pripravení na úvodný duel 1. kola kvalifikácie Európskej ligy 2018/2019 s gruzínskym Dinamom Tbilisi. Domáci zápas v MOL Aréne odštartuje vo štvrtok o 21.00 h, ako hlavný rozhodca ho povedie Irfan Peljto z Bosny a Hercegoviny.

Dunajská Streda sa vrátila do európskych súťaží po 25 rokoch. Rossi verí, že návrat bude úspešný a na stredajšej tlačovej konferencii uviedol, že Gruzíncov majú dobre zmapovaných. "Náš tím je v poriadku, chlapci počas prípravy dobre pracovali. Niektorí hráči, ako Vida či Kalmár, sa pripojili neskôr. Rytmus ešte nemohli nabrať, vo štvrtok ani nenastúpia od začiatku, budú lavičke a dostanú šancu v priebehu zápasu. Celkovo môžem povedať, že naše mužstvo je pripravené," uviedol Rossi.

Tím z hlavného mesta Gruzínska sledoval Rossi s realizačným tímom už od žrebu. "Od momentu, keď nám ich vyžrebovali, začali sme ich sledovať. Vieme, že hrajú systémom 4-4-2, alebo 4-2-3-1. Vo svojej lige sú celkom dominantní, a majú niekoľko zaujímavých individualít, videli sme ich v zápasoch. Sme pripravení eliminovať individuality. Ľudia na tento zápas čakali roky, sme dostatočne motivovaní. Som v plnej miere koncentrovaný na zápas a to isté platí aj o hráčoch. Vo štvrtok chceme vyhrať a vybojovať si dobrú východiskovú pozíciu pred odvetou," pokračoval hlavný tréner.

Základnú zostavu zatiaľ neprezradil: "Mám ju v hlave a po tréningu uvidím, či sú hráči v poriadku. Prvoradé je nedostať gól a nejaký streliť. V pohárových zápasoch platí, že doma nesmiete dostať gól. Je to náš prvý zápas v Európskej lige a je dôležité, aby sme získali sebavedomie."

Gruzínska liga sa hrá systémom jar - jeseň, Dinamo Tbilisi je v plnom zaťažení, ale tréner Rossi svojmu mužstvu verí: "Samozrejme, určite je to pre nich výhoda, sú na tom fyzicky lepšie. My sme nemali kedy nabrať zápasový rytmus. No dôverujem nášmu mužstvu, verím mojim hráčom a v ich kvalitu."

Kapitán Marin Ljubičič sa na súboj Európskej ligy teší, so spoluhráčmi sa chcú ukázať v dobrom svetle: "Dobre sme sa pripravovali, prišli noví hráči. Chceli sme im pomôcť, aby sa rýchlo udomácnili. Veľmi sa tešíme na zápas. Veľa sme pracovali, aby sme boli v tejto pozícii. Pripravujeme sa ako na ligový zápas. Bude plný štadión, pre nás to nebude nové, lebo stále hráme pred plným hľadiskom. Som šťastný, lebo v mužstve zostalo veľa hráčov, poznáme sa na ihrisku. Chceme zbierať body do koeficientu pre slovenský futbal. Teším sa, očakávam ťažký zápas, ale dúfam, že víťazstvo potiahneme na našu stranu."

Tréner gruzínskeho mužstva Kachaber Kačarava verí, že jeho tímu pomôže k úspešnému výsledku zápasová prax: "Stretnú sa dva mladé tímy. Naša liga stále prebieha, preto veríme, že budeme v lepšej kondícii. O súperovi sme zistili, čo sa dalo, videli sme prípravné zápasy, má kvalitný tím. Ako to pôjde, však uvidíme až na ihrisku. Hlavný cieľ je výhra, ale vo futbale nikdy neviete."

Kapitán hostí Otar Kiteišvili verí v triumf Dinama: "Náš súper je fyzicky silný a uplatňuje taktiku 5-3-2. Chceli by sme streliť prvý gól a ustrážiť našu bránku. Cieľ je výhra, dôležité je skórovať. Šance sú však 50 na 50. V Tbilisi je teraz viac ako 40 stupňov, je to veľký rozdiel, ale na futbal je ideálne počasie."