Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

EURÓPSKA LIGA: V hre Škriniar i Škrtel, Getafe nechce vycestovať

Milan Škriniar, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Duel medzi Olympiakosom Pireus a Wolverhamptonom bude špecifický pre trénerov oboch klubov.

Madrid 11. marca (TASR) - V tieni epidémie koronavírusu sa vo štvrtok odohrajú prvé zápasy osemfinále Európskej ligy UEFA. Pozornosť slovenských priaznivcov futbalu sa zameriava hlavne na zápasy Inter Miláno - Getafe, v ktorom by sa v drese talianskeho klubu mal predstaviť Milan Škriniar, a Basaksehir Istanbul - FC Kodaň, kde by mohol nastúpiť obranca tureckého mužstva Martin Škrtel.

Otázne je, či sa zápas v Miláne uskutoční a ak áno, aká bude miera sústredenia najmä hráčov Getafe, keďže majiteľ účastníka La Ligy Angel Torres sa snažil konaniu zápasu do poslednej chvíle zabrániť. "Nechceme ísť do epicentra epidémie, nepotrebujeme to. Požiadali sme UEFA, aby našla iné alternatívy, ako hrať v Miláne," povedal podľa goal.com. "Ak máme prehrať zápas, prehráme. Je to pre nás veľmi emotívne, ale má to tak byť. Nejdeme do Talianska. Buď sa zápas odtiaľ presunie, alebo odloží," vyhlásil v utorok Torres. Inter Miláno prehral v nedeľu šláger na trávniku Juventusu 0:2, no následne talianska vláda zakázala konanie športových podujatí a osud prebiehajúcej sezóny Serie A je nejasný.

Klubu Martina Škrtela sa v tureckej lige aktuálne darí. Vyhral štyri posledné stretnutia a je na čele tabuľky o tri body pred Trabzonsporom, ktorý má zápas k dobru. Jeho dánsky súper sa už môže plne sústrediť na Európsku ligu, keďže v domácej súťaži s vysokou pravdepodobnosťou skončí na 2. mieste. Od vedúceho Midtjyllandu má odstup 12 bodov a pred tretím Aarhusom náskok desiatich.

Duel medzi Olympiakosom Pireus a Wolverhamptonom bude špecifický pre trénerov oboch klubov. Pedro Martins na lavičke gréckeho tímu a kouč "vlkov" Nuno Espirito Santo spolu hrali v jednom drese za Vitoriu Guimaraes v sezóne 1994/95.

Prvé zápasy osemfinále Európskej ligy UEFA 2019/2020:



18.55:

Eintracht Frankfurt - FC Bazilej
Basaksehir Istanbul - FC Kodaň
LASK Linz - Manchester United
FC Sevilla - AS Rím


21.00:

Inter Miláno - Getafe
Olympiakos Pireus - Wolverhampton Wanderers
Glasgow Rangers - Bayer Leverkusen
VFl Wolfsburg - Šachtar Doneck