Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Rozprávkový záver v Londýne,Yarmolenko posunul West Ham do štvrťfinále

Tomáš Souček z West Hamu (druhý zľava) sa teší po strelení gólu so spoluhráčmi počas odvetného zápasu osemfinále futbalovej Európskej ligy West Ham United - FC Sevilla v Londýne vo štvrtok 17. marca 2022. Foto: TASR/AP

Ukrajinský reprezentant rozhodol o postupe svojho tímu v 112. minúte stretnutia.

Bratislava 17. marca (TASR) - Futbalisti FC Barcelona postúpili do štvrťfinále Európskej ligy UEFA. Vo štvrtkovej odvete na ihrisku Galatasarayu Istanbul vyhrali 2:1 a keďže v prvom dueli sa zrodila bezgólová remíza, Katalánci nebudú chýbať medzi elitnou osmičkou. Okrem nich si postup ďalej vybojovali aj Glasgow Rangers, SC Braga, Atalanta Bergamo, Olympique Lyon, Eintracht Frankfurt a West Ham.

Barcelona sa mohla v Istanbule ujať vedenia po desiatich minútach hry, Frenkie de Jong však svoju príležitosť nevyužil. Gólovo udrelo na druhej strane v 28. minúte, keď sa po rohovom kope hlavou v páde zo siedmich metrov presadil Marcao. Hostia odpovedali ešte pred prestávkou - po peknej kombinačnej akcii a prihrávke od Ferrana Torresa si na trávnik položil dvoch obrancov Pedri a strelou po zemi zvnútra šestnástky vyrovnal na 1:1. V nadstavení prvého polčasu ešte Pierre-Emerick Aubameyang hlavičkou zo záklonu trafil brvno bránky Galatasarayu. Päť minút po zmene strán sa Aubameyang dočkal a rozhodol o triumfe i postupe FCB.

Hráč Barcelony Pierre-Emerick Aubameyang (vpravo) oslavuje so spoluhráčmi druhý gól počas zápasu odvety osemfinále Európskej ligy Galatasaray Istanbul - FC Barcelona v Istanbule 17. marca 2022.
Foto: TASR/AP


Hráči FC Sevilla sa nedočkajú účasti v májovom finále tejto súťaže v ich domovskom stánku na štadióne Ramona Sancheza Pizjuana. V osemfinále totiž vypadli po prehre 0:2 po predĺžení na ihrisku West Hamu United. Góly domácich zaznamenali Čech Tomáš Souček a v 112. minúte Ukrajinec Andrij Jarmolenko. Vypadol aj ďalší sevillský klub Betis, vo Frankfurte si síce vynútil predĺženie, na jeho konci však poslal Eintracht ďalej gól Martina Hintereggera.

Atalanta Bergamo vyhrala na pôde bundesligového Bayeru Leverkusen 1:0 a zdupľovala tak domáci úspech 3:2. Pri piatkovom žrebe štvrťfinálových dvojíc nebude chýbať ani Braga, ktorá potvrdila dvojgólový náskok z prvého zápasu remízou 1:1 v Monaku. Crvena Zvezda Belehrad zdolala Glasgow Rangers 2:1, hostia však mali k pred duelom k dobru komfortný trojgólový náskok. Olympique Lyon po domácej remíze 1:1 vyradil FC Porto vďaka tesnej výhre z prvého stretnutia.



Odvety osemfinále EL 2021/2022:



Galatasaray Istanbul – FC Barcelona 1:2 (1:1)

Góly: 28. Marcao – 37. Pedri, 50. Aubameyang

/prvý zápas: 0:0, postúpila Barcelona/



Crvena Zvezda Belehrad – Glasgow Rangers 2:1 (1:0)

Góly: 10. Ivanič, 90.+3 El Fardou Ben (z 11 m) - 56. Kent

/prvý zápas: 0:3, postúpil Glasgow Rangers/



AS Monaco – SC Braga 1:1 (0:1)

Góly: 90.+1 Disasi - 20. Ruiz

/prvý zápas: 0:2, postúpila Braga/



Bayer Leverkusen – Atalanta Bergamo 0:1 (0:0)

Gól: 90.+2 Boga

/prvý zápas 2:3, postúpila Atalanta/



Olympique Lyon - FC Porto 1:1 (1:1)

Góly: 13. Dembele – 27. Pepe

/prvý zápas: 1:0, postúpil Lyon/



West Ham United - FC Sevilla 2:0 po predĺžení (1:0, 1:0)

Góly: 39. Souček, 112. Jarmolenko

/prvý zápas: 0:1, postúpil West Ham/



Eintracht Frankfurt - Betis Sevilla 1:1 po predĺžení (0:1, 0:0)

Góly: 120.+1 Hinteregger - 90. Iglesias

/prvý zápas: 2:1, postúpil Frankfurt/