Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

EURÓPSKA LIGA: Slovan prehral vo Wolverhamptone gólom zo samého záveru

Na snímke hráči Wanderers oslavujú gól, vľavo brankár Slovana Dominik Greif s loptou v zápase K-skupiny 4. kola skupinovej fázy Európskej ligy vo futbale Wolverhampton Wanderers -ŠK SLovan Bratislava v 7. novembra 2019. Foto: TASR

Slovan nastúpil v defenzívnejšom rozostavení, ale hneď v úvode ukázal, že na trávnik favorita neprišiel len brániť.

Wolverhampton 7. novembra (TASR) - Futbalisti ŠK Slovan Bratislava prehrali vo štvrtkovom stretnutí 4. kola K-skupiny Európskej ligy na pôde Wolverhamptonu Wanderers 0:1. Brankár Dominik Greif chytil jedenástku, no v nadstavenom čase nestačil na hlavičku Raula Jimeneza. Záver zápasu poznačilo zranenie Kenana Bajriča, ktorého museli po niekoľkominútovom ošetrovaní odniesť na nosidlách.

Zverenci Jána Kozáka ml. sa najbližšie predstavia 28. novembra na ihrisku Besiktasu Istanbul.

Slovan nastúpil v defenzívnejšom rozostavení, ale hneď v úvode ukázal, že na trávnik favorita neprišiel len brániť. Mal náznaky šancí po štandardnej situácii hlavičkou De Marca aj z hry centrom Šporara. Potom už pohrozili domáci, Greif si poradil s tečovanou strelou Nevesa.

Slovan hral naďalej vyrovnanú partiu a nedostával sa pod tlak, jeho obrana odvrátila aj nebezpečný center Vinagreho. V 24. minúte podržal hostí Greif, ktorý vytesnil krížny pokus Jimeneza k pravej žrdi. V 34. minúte sa k odrazenej lopte dostal Šporar, no jeho strela nebola dostatočne razantná ani umiestnená, aby ohrozila Patricia v domácej bránke.

"Belasí" udržali bezgólový stav aj v 51. minúte, keď hlavný rozhodca Nijhuis nariadil pokutový kop po kontakte Božikova s Netom na hranici šestnástky. Greif vystihol jedenástku Nevesa a zarobil si na označenie muž zápasu. Brankár Slovana sa opäť vyznamenal v 58. minúte, poradil si s netradičným zakončením Dohertyho, ktorý si zabehol za obranu na ľahučkú loptu spoza šestnástky.

Tlak Wolverhamptonu začínal naberať na obrátkach, ale Slovanu sa ho aj v druhom polčase darilo otupiť. Hostia sa v záverečných dvadsiatich minútach sústredili výhradne na defenzívu, čo naznačilo aj striedanie Suchockého za Rataa.

V závere riadneho hracieho času sa nehralo vyše jedenásť minút pre zranenie Bajriča, ktoré mu snahou o nožničky spôsobil Jimenez a videl žltú kartu. Arbitri nadstavili dvanásť minút a v tomto úseku padol jediný gól, Traore poslal tečovaný center, Abena neubránil Jimeneza a ten hlavičkou rozhodol o výsledku.

Hlasy po zápase:

Nuno Espirito Santo, tréner Wolverhamptonu:
"Museli sme byť trpezliví, kombinovali sme a vypracovali sme si dosť šancí. Slovan však je veľmi kvalitný a veľmi dobre organizovaný tím. Keď sme skórovali, bol to fantastický moment, Molineux Stadium nás poháňal dopredu."

Ján Kozák ml., tréner Slovana: "Samozrejme, je to sklamanie, opäť sme boli blízko k bodu, tak ako v domácom zápase. Z dvoch zápasov nemáme ani bod, ale myslím si, že výkony v oboch dueloch boli na hranici našich možností. Dúfam, že takto budeme pokračovať a v Európe ešte získame nejaký bod."

Dominik Greif, brankár Slovana: "O Bajričovi nemám informácie. Dostal kopanec do hlavy a bol v kŕči. Bolo to náročné stretnutie. Oni ukázali veľkú kvalitu, podali iný výkon ako u nás. My sme neboli nebezpeční až tak veľmi v ofenzíve. Škoda, remízu sme mohli udržať. Naozaj, škoda toho."

Vernon de Marco, obranca Slovana: "Je to pre nás teraz sklamanie. Dnes sme boli lepší. Nie je to slovenská liga, musíme si uvedomiť, že to bol ťažký zápas. Bojovali sme až do konca. Možno sme mali málo šancí v ofenzíve. Matematicky ešte máme šancu na postup a pobijeme sa o to. Už budúci zápas musíme odovzdať všetko, čo je v nás."

Andraž Šporar, útočník Slovana: "Bol to ťažký zápas, v prvom polčase sme ešte niečo mali, v druhom už nie. Nebol to náš najlepší zápas, súper ukázal veľkú kvalitu. Kenana kopli do hlavy, nebol pri vedomí. Potom však povedali, že bude v poriadku. Teraz pôjde asi na jednu noc do nemocnice."

Tabuľka K-skupiny:

1. Braga 4 3 1 0 8:4 10
2. Wolverhampton 4 3 0 1 4:2 9
3. SLOVAN 4 1 1 2 7:7 4
4. Besiktas 4 0 0 4 4:10 0


Bajriča odniesli na nosidlách, vyzerá to na ťažký otras mozgu


Slovinský futbalista Kenan Bajrič utrpel vo štvrtkovom stretnutí Slovana Bratislava v Európskej lige zranenie, ktoré si vyžiadalo dlhé ošetrovanie. V závere riadneho hracieho času na štadióne Wolverhamptonu Wanderers ho pri pokuse o nožničky zasiahol Raul Jimenez, ktorý si za to vyslúžil žltú kartu.

Obranca Slovana zostal ležať na trávniku, rozhodcovia museli prerušiť hru na viac než jedenásť minút, Bajriča napokon odniesli na nosidlách so zafixovaným krkom. Holandský hlavný arbiter Hendrikus Nijhuis nadstavil dvanásť minút, počas ktorých Jimenez strelil jediný gól zápasu. "Zatiaľ to vyzerá na ťažký otras mozgu. Zostane tu na noc na pozorovaní, necestuje s nami domov. Uvidíme, ako sa to bude vyvíjať," sprostredkoval tréner Ján Kozák ml. na pozápasovej tlačovej konferencii prvé informácie.

Priamo na trávniku bol svedkom Bajričov spoluhráč a krajan Andraž Šporar: "Súper ho kopol do hlavy, nevedel o sebe tridsať, štyridsať sekúnd. Keď prišiel k sebe, povedal, že to bude v poriadku, potvrdili to aj lekári a fyzioterapeuti. Cez noc bude v nemocnici a v piatok príde domov. Dúfam, že je pravda, že mu nie je nič horšie."