Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Erdogan prijal hráčov majstrovského Basaksehiru vrátane Škrtela

Na snímke slovenský obranca Istanbulu Martin Škrtel oslavuje svoj gól v 31. minúte v odvete šestnásťfinále Európskej ligy vo futbale Basaksehir Istanbul - Sporting Lisabon v Istanbule 27. februára 2020. Foto: TASR/AP

Basaksehir sa stal tureckým majstrom prvýkrát v histórii.

Istanbul 27. júla (TASR) - Futbalistov čerstvého tureckého majstra Istanbul Basaksehir v pondelok oficiálne prijal prezident krajiny Recep Tayyip Erdogan. Hráčov, vrátane slovenského obrancu Martina Škrtela, privítal v prezidentskom paláci v Ankare spoločne s ministrom športu Mehmetom Kasapoglum a šéfom Tureckého futbalového zväzu Nihatom Özdemirom, informovala agentúra DPA.

Prezident klubu Göksel Gümüşdag venoval Erdoganovi dres s jeho menovkou a číslom 12. Turecký prezident, ktorý v minulosti hrával futbal na poloprofesionálnej úrovni, je veľký fanúšik Basaksehiru. Pred šiestimi rokmi si zahral v exhibícii, keď klub slávnostne otváral svoj nový štadión v Istanbule. Takisto však podporuje aj ďalší istanbulský klub Fenerbahce.

Basaksehir sa stal tureckým majstrom prvýkrát v histórii. Ligu vyhral so štvorbodovým náskokom pred druhým Trabzonsporom, v novej sezóne 2020/2021 sa predstaví v skupinovej fáze Ligy majstrov. Tridsaťpäťročný Škrtel patril medzi stabilných členov základnej zostavy, bývalý kapitán slovenskej reprezentácie odohral v skončenom ligovom ročníku 20 zápasov, strelil tri góly a inkasoval päť žltých kariet. Ide o jeho druhý titul v kariére, prvý získal v roku 2007 so Zenitom Petrohrad.