Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Futbalisti Espanyol Barcelona zvíťazili nad Rayo Vallecano

Hráč Realu Madrid Gareth Bale (vpravo) oslavuje so spoluhráčmi tretí gól do bránky Atlético Madrid vo futbalovom zápase španielskej ligy La Liga Atlético Madrid - Real Madrid v Madride 9. februára 2019. Foto: FOTO TASR/AP

Real Madrid zvíťazil piatykrát za sebou a v ligovej tabuľke je druhý s päťbodovým mankom na FC Barcelona. Tretie Atletico zaostáva o šesť za lídrom a o bod za Realom.

Madrid 9. februára (TASR) - Futbalisti Celty Vigo prehrali v sobotňajšom stretnutí 23. kola najvyššej španielskej súťaže na pôde Getafe 1:3. Hostia sa ujali vedenia už v 2. minúte, ale potom Max Gomez videl dve žlté karty za hádku s rozhodcom a Getafe "presilovku" využilo. Dvoma gólmi sa prezentoval Jaime Mata. Slovenský reprezentant Stanislav Lobotka sedel iba na lavičke náhradníkov.

V šlágri programu 23. kola Real Madrid v mestskom derby zvíťazil nad domácim Atleticom 3:1. "Biely balet" poslal do vedenia v úvode duelu Casemiro, vzápätí odpovedal Antoine Griezmann. Tri body pre hostí zariadil v závere prvého polčasu Sergio Ramos, ktorý z 11 m potrestal faul Joseho Gimeneza. Nedovolený zákrok potvrdil aj videoasistent rozhodcu.

Atletico síce po zmene strán prekonalo brankára Thibauta Courtoisa, gól Alvara Moratu však hlavný rozhodca neuznal po konzultácii s VAR pre ofsajd. Real "udrel" aj po tretí raz - konečné skóre stanovil Gareth Bale.

Real Madrid zvíťazil piatykrát za sebou a v ligovej tabuľke je druhý s päťbodovým mankom na FC Barcelona. Tretie Atletico zaostáva o šesť za lídrom a o bod za Realom.


sumár - 23. kolo:

Espanyol Barcelona - Rayo Vallecano 2:1 (0:1)

Góly: 71. Iglesias (z 11 m), 90.+5 Darder - 33. Ba


Atletico Madrid - Real Madrid 1:3 (1:2)

Góly: 25. Griezmann - 16. Casemiro, 42. Ramos (z 11 m), 74. Bale, ČK: 80. Thomas (Atletico) po druhej ŽK


Getafe CF - Celta Vigo 3:1 (1:1)

Góly: 39. a 81. Mata (prvý z 11 m), 62. Molina - 2. Araujo, ČK: 37. Gomez (Celta) po druhej ŽK

/S. Lobotka (Celta) sedel na lavičke náhradníkov/