Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Zápasu Neapol s Legiou predchádzali bitky chuligánov

Futbalista SSC Neapol Slovák Marek Hamšík (v popredí) Foto: TASR/AP

Jedna z bitiek sa uskutočnila už dopoludnia pri rímskom letisku Fiumicino. Jej výsledkom bolo sedem zatknutých Poliakov, do väzby putovali aj šiesti Taliani a štyria Bulhari.

Neapol 10. decembra (TASR) - Deväť policajtov a viacero fanúšikov na oboch stranách bolo zranených pri násilných stretoch futbalových chuligánov, ktoré sa udiali v Neapole pred zápasom Európskej ligy UEFA medzi domácim SSC a Legiou Varšava.

Jedna z bitiek sa uskutočnila už dopoludnia pri rímskom letisku Fiumicino. Jej výsledkom bolo sedem zatknutých Poliakov, do väzby putovali aj šiesti Taliani a štyria Bulhari. Do Ríma priletel chartrový let s 200 poľskými fanúšikmi, 33 z nich odviedla polícia na stanicu pre podozrenie z nadmernej konzumácie alkoholu.

Zo slovenského pohľadu púta duel SSC - Legia veľkú pozornosť, keďže na seba môžu naraziť Marek Hamšík na jednej a Ondrej Duda s Dušanom Kuciakom na druhej strane "barikády". Neapol v doterajšom priebehu skupiny vyhral všetko, čo sa dalo - na konte má plný počet 15 bodov a impozantné skóre 17:1. O prvenstvo ho už nemôže nik obrať, boj o druhé miesto však sľubuje poriadnu drámu, do ktorej sú zapletení zvyšní traja účastníci zoskupenia. Legia so 4 bodmi je v najkomplikovanejšej pozícii, jednak potrebuje pod Vezuvom vyhrať a súčasne sa musí duel FC Midtjylland - FC Bruggy skončiť remízou.