Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Fanúšikovia dvoch bieloruských klubov už nechcú chodiť na zápasy

Hráč Šachteru Soligorsk Sergej Balanovič (vpredu) oslavuje gól so spoluhráčom Azdrenom Llullakuom do bránky Gorodeju vo futbalovom zápase majstrovstiev Bieloruska Gorodeja - Šachter Soligorsk v bieloruskom meste Gorodeja 28. marca 2020. Bieloruský prezident Alexander Lukašenko je hrdý na to, že futbalová liga v krajine sa hrá momentálne ako jediná v Európe. Aj napriek pandémii koronavírusu odštartovala tento mesiac bez obmedzení, teda aj s divákmi na tribúnach. Foto: TASR/AP

Bielorusko je jediná európska krajina, kde sa ešte hrajú futbalové súťaže.

Minsk 1. apríla (TASR) – Futbaloví fanúšikovia bieloruských klubov Neman Grodno a Šachťor Soligorsk nebudú už svoj klub povzbudzovať z hľadiska. Oznámili to ich fankluby, dôvodom je šíriaci sa koronavírus.

V krajine sa s výraznou podporou prezidenta Alexandra Lukašenka naďalej hrajú súťaže bez obmedzení. "Ukážte odvahu a zastavte ligu. Tak ako je to všade na svete," vyzvali fanúšikovia Grodna domácu federáciu. Bielorusko je jediná európska krajina, kde sa ešte hrajú futbalové súťaže. Informovala agentúra AP. Bielorusko hlásilo v stredu popoludní celkovo 163 prípadov nakazenia koronavírusom a jedno úmrtie.