Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Futbalový Fenerbahce možno povedie Blanc

Laurent Blanc na archívnej snímke. Foto: TASR/AP

Po 26. kole najvyššej tureckej súťaže, ktorá sa pre pandémiu koronavírusu nerozbehne skôr ako 1. júna, je na čele tabuľky Trabzonspor o skóre pred druhým Basaksehirom.

Istanbul 7. apríla (TASR) - Vedenie tureckého futbalového klubu Fenerbahce Istanbul sa obzerá po nástupcovi Ersuna Yanala, ktorého začiatkom marca odvolalo z postu hlavného trénera. Podľa informácie portálu lequipe.fr by v lete mohol zasadnúť na lavičku "Feneru" bývalý kormidelník francúzskej reprezentácie Laurent Blanc, zatiaľ však neprišlo k žiadnym rokovaniam.

Päťdesiatštyriročný Blanc je na voľnej nohe od leta 2016, keď skončil v parížskom Saint-Germain. Záujem o jeho služby medzitým prejavili Olympique Lyon a AC Fiorentina, k dohode s funkcionármi týchto klubov ale neprišlo.

Po 26. kole najvyššej tureckej súťaže, ktorá sa pre pandémiu koronavírusu nerozbehne skôr ako 1. júna, je na čele tabuľky Trabzonspor o skóre pred druhým Basaksehirom. Tretí je Galatasaray Istanbul s trojbodovou stratou na dvojicu lídrov. Fenerbahce patrí siedma priečka.