Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Šport

Fiorentina remizovala v 10. kole Serie A s Janovom

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Ani jednému tímu sa v prebiehajúcej sezóne nedarí.

Rím 8. decembra (TASR) – Futbalisti AC Fiorentina remizovali v domácom zápase 10. kola talianskej Serie A s FC Janov 1:1, keď im aspoň bod zaručil v ôsmej minúte nadstaveného času srbský obranca Nikola Milenkovič.

Domáci hráči mali počas celého stretnutia výraznú hernú a streleckú prevahu, no nedokázali ju pretaviť na góly. V 70. minúte síce dostali loptu do siete, ale gól odvolal systém VAR, keďže Giacomo Bonaventura pred svojou strelou fauloval obrancu hostí.

V 89. minúte sa presadili hráči Janova, keď Marko Pjaca trafil pomedzi nohy brankára Bartlomieja Dragowského a zdalo sa, že si odnesú všetky tri body. Fiorentina však v nadstavenom čase vrhla všetko do útoku a stopér Milenkovič na dvakrát dorazil loptu do siete.

Ani jednému tímu sa v prebiehajúcej sezóne nedarí. Fialky získali len druhý bod z posledných piatich duelov a prvý pod vedením nového trénera Cesare Prandelliho, ktorý sa len pred pár dňami zotavil z koronavírusu. Fiorentine patrí po 10. kole s deviatimi bodmi až 17. priečka. Janovčania síce ukončili štvorzápasovú sériu bez bodu, no dokopy ich nazbierali len šesť a figurujú na 19. mieste.

Sumár:

AC Fiorentina – FC Janov 1:1 (0:0)
Góly: 90.+8 Milenkovič - 89. Pjaca