Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Futbalisti Trenčína podľahli FC Spartak Trnava 0:1

Ilustračná snímka. Foto: TASR Erika Ďurčová

Zápas sa odohral v 10. kole Fortuna ligy.

Trenčín 3. októbra (TASR) - Futbalisti domáceho AS Trenčín prehrali 0:1 so Spartakom Trnava v nedeľnom stretnutí 10. kola Fortuna ligy. Trnavčania získali siedme víťazstvo v ročníku, neprehrali už osem zápasov a v tabuľke sa s 23 bodmi dotiahli na vedúci Slovan Bratislava.



AS Trenčín - FC Spartak Trnava 0:1 (0:0)

Gól 54. Twardzik (z 11 m), ŽK: Azango - Vlasko, Ristovski.
Rozhodovali: Gemzický - Poláček, Bednár.

Trenčín: Kukučka - Yem, Pires, Pirinen, Madu - Kadák, Lavrinčík, Zubairu (82. Ibrahim) - Kmeť (72. Tučný), Jendrišek (73. Ikoba), Azango (82. Ghali)

Trnava: Takáč - Procházka (21. Čurma), Škrtel, Kóša, Twardzik - Grič, Bukata - Saymon (90.+3 Iván), Vlasko (78. Tumma), Bamidele Isa - Ristovski




Prvý polčas na Sihoti veľa futbalovej krásy neponúkol. Hra bola plná nepresností na oboch stranách a chýbali gólové šance. Hoci úvod bol nádejný a už prvá minúta priniesla vzruch, keď Bamidele potiahol akciu až do šestnástky, jeho pokus ešte tečoval Ristovski, no Kukučka reflexívne loptu zachytil. V 11. minúte Procházkov priamy kop Kukučka neskrotil podľa predstáv a Ristovkému chýbal ku zakončeniu krok. To bolo na dlhý čas zo zaujímavejších okamihov všetko. V druhom dejstve opäť zahrozila ako prvá Trnava, Bamidele z krídla pekne našiel do šestnástky nabiehajúceho Twardzika, ale jeho zakončenie Kukučka efektne i efektívne vyrazil. O dve minúty po rohu hostí zahral Pires vo vlastnej šestnástke rukou, čo preukázal VAR a hlavný rozhodca Gemzický po preskúmaní situácie nariadil penaltu. Tú Twardzik bezpečne premenil a poslal hostí do vedenia. Domáci zvášili aktivitu v útoku, ale narážali na pevnú defenzívu Trnavčanov. V 84. minúte sa domáci dožadovali penalty po údajnej ruke súpera vo vlastnej šestnástke, ale rozhodca bol proti. v nadstavenom čase ešte domáci striedajúci Ikoba hlavou mohol vyrovnať, vo veľkej šanci ale zlyhal.


Hlasy:

Michal Gašparík, tréner Trnavy: "Sme radi, výhra je zaslúžená. V prvom polčas sme mali dve šance, v druhom jednu, nakoniec to rozhodla ruka. Máme systém, siedmu nulu z desiatich kôl, mám za chlapcov radosť. Nie je to len o Martinovi Škrtelovi, ale jeho príchodom sa zvýšila kvalita."



Erik Jendrišek, útočník Trenčína: "Škoda výsledku, viac by tomu svedčila remíza 0:0. Inkasovali sme po penalte, aj taký je futbal. Súperova obrana ma do ničoho nepustila, od Maťa Škrtela som dostal pár úderov, som rád, že je reprezentačná prestávka, dám sa dokopy."