Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

FORTUNA LIGA: Trenčín bol lepší ako Sereď, no zvíťazil tesne

Ilustračné foto. Foto: TASR – Radovan Stoklasa

Hostia zo Serede sa dopredu často nedostávali a v 35. minúte po rohovom kope poslal loptu do siete Križan.

Žilina 29. novembra (TASR) – Futbalisti AS Trenčín zdolali v nedeľnom stretnutí 15. kola Fortuna Ligy ŠKF Sereď 1:0.

Úvod patril Trenčanom, ktorí mali viac z hry a vypracovali si aj prvé šance. Hostia zo Serede sa dopredu často nedostávali a v 35. minúte po rohovom kope poslal loptu do siete Križan. Vedenie Trenčanov však nemuselo trvať dlho, pretože vzápätí napriahol ku strele Bušnja, no brankár Šemrinec jeho delovku zlikvidoval. V závere polčasu ešte zaujal signál domácich, po ktorom však Depetrisovi nesadla lopta na nohu podľa predstáv.

Do druhého polčasu Sereď poslala čerstvého Tatranského, hostia chceli vybojovať aspoň bod. Boli nebezpečnejší ako v prvom polčase, práve Tatranský mohol v 60. minúte vyrovnať, ale Šemrinca v dobrej pozícii neprekonal.

V 78. minúte mali hostia najväčšiu šancu na vyrovnanie, ale Adekuoroye po tom, ako mu hlavou rohovom kope predĺžil loptu Lačný, nedokázal v sklze poslať loptu do bránky. Domáci si tesný náskok udržali a po dvoch prehrách sa dočkali trojbodového zápisu.

AS Trenčín - ŠKF Sereď 1:0 (1:0)

Gól: 35. Križan. Rozhodovali: Gemzický – Ferenc, Valo, ŽK: Ghali, Tučný (obaja Trenčín)

AS Trenčín: Šemrinec – Slávik, Križan, Šulek, Pirinen – El Mahdioui, Kadák, Roguljič – Ghali (79. Gajdoš), Depetris (89. Ikoba), Tučný

ŠKF Sereď: Morong, Michalík, Ba, Slaninka (82. Jarovič) – Adekuoroye, Duranski (46. Tatranský) – Iván (73. Jureškin), Potoma (73. Beom-Geun), Bušnja (88. Mečiar) – Lačný