Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

FL: Brašeň sa rozhodol ukončiť kariéru ešte pred záverom sezóny

Na snímke vľavo Jakub Brašeň a Martin Chren (obaja Zlaté Moravce) počas zápasu 11. kola futbalovej Fortuna Ligy AS Trenčín - FC Vion Zlaté Moravce - Vráble. V Žiline 6. októbra 2019. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Zadákovi ViOn-u vyprší 30. júna s klubom platný kontrakt a sám požiadal vedenie o ďalšie nepredĺženie do záveru aktuálnej sezóny.

Zlaté Moravce 23. júna (TASR) - Slovenský futbalista Jakub Brašeň sa rozhodol ukončiť profesionálnu kariéru. V domácom prostredí dres ViOn-u Zlaté Moravce-Vráble naposledy oblečie v utorňajšej semifinálovej odvete Slovenského pohára - Slovnaft Cupu proti Slovanu Bratislava (prvý zápas 1:4). Kariéru uzavrie v Žiari nad Hronom, kde v sobotu čaká "vionistov" tretie nadstavbové kolo o udržanie sa vo Fortuna lige s domácim FK Pohronie.

Zadákovi ViOn-u vyprší 30. júna s klubom platný kontrakt a sám požiadal vedenie o ďalšie nepredĺženie do záveru aktuálnej sezóny, nakoľko od 1. júla nastupuje do civilného zamestnania. Rodák z Banskej Bystrice strávil pri Žitave dva roky. "Nad týmto rozhodnutím som uvažoval už dávnejšie. Naskytla sa príležitosť zaujímavej práce. Zaujalo ma to. Na druhej strane, konečne budem doma častejšie s rodinou. To je ten najhlavnejší dôvod môjho rozhodnutia," povedal v rozhovore pre oficiálny web klubu 31-ročný hráč, ktorý k Žitave prišiel v lete 2018.

V priebehu dvoch rokov patril k základným pilierom tímu. Naskočil do 63 stretnutí. "Vo ViOn-e som zažil veľa pekného, stretli sme sa dobrá partia. Zostane mi množstvo dobrých kamarátov. Keď sa obzriem za týmto pôsobením, mám iba pozitívne myšlienky. Klubu budem držať naďalej palce, aby bojoval o horné priečky," dodal Brašeň, ktorý si na Slovensku okrem ViOn-u vyskúšal pôsobenie aj v Dunajskej Strede či Senici. V slovenskej najvyššej súťaži odohral takmer 300 stretnutí. Zahraničný chlebík okúsil v maďarskom Mezőkövesd.