Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Nitra podľahla Dunajskej Strede 0:1 v 14. kole Fortuna ligy

Na snímke zľava Marián Chobot (Nitra) a Eric Javier Davis (Dunajská Streda) v zápase 14. kola Fortuna ligy FC Nitra - DAC Dunajská Streda 21. novembra 2020 v Nitre. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Pred Slovanom, ktorý v nedeľu hostí Zlaté Moravce majú trojbodový náskok.

Nitra 21. novembra (TASR) - Futbalisti Dunajskej Stredy zvíťazili v sobotu v 14. kole Fortuna ligy v Nitre 1:0 a opäť sa dostali na čelo tabuľky. Pred Slovanom, ktorý v nedeľu hostí Zlaté Moravce majú trojbodový náskok.

FC Nitra – FC DAC Dunajská Streda 0:1 (0:0)



Gól: 50. Divkovič. Rozhodovali: Dohál – Polaček, Kováč ŽK: Kuník, Danek – Schäfer, Müller, Balič, bez divákov.

Nitra: Šípoš - Kuník, Podhorin, (89. Danek), Magda, Fabiš – Adamec (58. Vrábel), Mustafič – Chobot (58. Gatarić), Olivero (58. Bonilha), Záhumenský – Faško

Dunajská Streda: Jedlička – Rodolfo, Müller, Kružliak, Davis – Schäfer – A. Balić, Nebyla (90.+ Andzouana)– Divković (87. Nicolaescu), Kalmár, Ramírez

Na snímke zľava Jannik Muller (Dunajská Streda) a Matteo Olivero (Nitra) v zápase 14. kola Fortuna ligy FC Nitra - DAC Dunajská Streda 21. novembra 2020 v Nitre.
Foto: TASR - Henrich Mišovič

Favorizovaná Dunajská Streda začala pod Zoborom aktívnejšie. Už v 2. minúte zaujalo technické zakončenie Divkoviča, ktoré si však cestu medzi tri žrde nenašlo. O 8 minút neskôr pálil už presnejšie k ľavej tyčke hosťujúci Schäfer, avšak reprezentačný brankár Slovenska do 21 rokov Šípoš preukázal svoje kvality a loptu vytlačil na rohový kop. Nitrania sa pripomenuli po štvrťhodine hry. Po ich rohovom kope sa dostal do šance Faško, no jeho zakončenie tesne minulo cieľ. V 27. minúte pohrozili opäť futbalisti zo Žitného ostrova. Davis parádnym centrom našiel hlavu Ramíreza, ktorého hlavička však smerovala len do rúk pripraveného Šípoša. DAC mal v prvom polčase viac z hry a krátko pred polčasovou prestávkou to mohol potvrdiť aj gólom. Ramírez a Divkovič však v dobrých pozíciách zaváhali a tak sa na prestávku odchádzalo za bezgólového stavu.
Na snímke zľava Timotej Záhumenský (Nitra) a Jannik Muller (Dunajská Streda) v zápase 14. kola Fortuna ligy FC Nitra - DAC Dunajská Streda 21. novembra 2020 v Nitre.
Foto: TASR - Henrich Mišovič

Do druhého polčasu lepšie naskočili hostia. V 50. minúte našiel Blackman na hranici šestnástky voľného Divkoviča, ktorý následne presnou strelou otvoril skóre zápasu. O šesť minút neskôr už mohol byť rozdiel dvojgólový, no proti nádejnej strele Ramíreza vytiahol brankár Šípoš skvelý zákrok. Onedlho to bol opäť aktívny Ramírez, ktorý tentoraz akrobatickým zakončením ohrozil bránu Nitry. Skóre sa však nemenilo. Domáci útočili len sporadicky. Ich najväčšiu šancu mal v druhom polčase Záhumenský, Jedlička však osvedčil svoje kvality a nebezpečnú domácu strelu za svoj chrbát nepustil. V zostávajúcom priebehu už ďalšie góly nepadli a tak si futbalisti DAC Dunajská Streda po tesnom víťazstve 1:0 odniesli domov tri body.
Na archívnej snímke Bernd Storck.
Foto: TASR/AP

Bernd Storck, tréner DAC: "Sme veľmi šťastní, že sme vyhrali zápas. Vedeli sme, že to nebude jednoduché, že nás čaká úplne iná Nitra oproti augustovému stretnutiu, keď sme vyhrali 6:0. Videli sme ju hrať so Slovanom a Žilinou, preto sme očakávali, že to bude náročné. Prvý polčas sme kontrolovali, mali sme aj šance, no nedokázali sme ich využiť. Do druhého dejstva sme mali už aj gólový vstup, potom sme síce troška stratili organizáciu, ale mali sme viacero dobrých protiútokov. Snažili sme sa dať ďalší gól, čo sa však nepodarilo. Celkovo ale môžem povedať, a súhlasil s tým aj domáci kouč, že sme vyhrali zaslúžene. Ideme teda domov spokojní, s troma bodmi. Bolo náročné vysporiadať sa s tým, že sme dva týždne nemali väčšinu kádra k dispozícii, keďže boli vo svojich reprezentáciách. Teraz sa už môžeme pripravovať spoločne, čo ma veľmi teší."
Na archívnej snímke Ivan Galád.
Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Ivan Galád, zastupujúci tréner Nitry: "Aj keď mám na sebe rúško, tak sa pod ním usmievam napriek prehre. Podarilo sa nám zdolať silné mužstvá ako Slovan, Žilina, či Trnava a chceli sme zdolať aj Dunajskú Stredu. Viete, aký sme mali týždeň s koronou a aká je situácia v krajine a vo svete, neobišlo to ani nás, no na to sa vyhovárať nechceme. Hráči túžili bodovať, no nepodarilo sa im to. Neboli sme však takým smiešnym súperom ako v auguste. Teraz sme boli dobrým tímom a verím, že program, ktorý sme nastavili, nám bude robiť radosť."