Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Žilina v 8. kole Fortuna ligy podľahla Zlatým Moravciam 0:4

Ilustračná snímka. Foto: TASR

V závere stretnutia domáci zvoľnili a prenechali iniciatívu hosťom. V 83. min skúšal šťastie Bičachčjan, ale s jeho strelou si poradil brankár Chovan, skóre sa tak už do konca nezmenilo.

Zlaté Moravce 26. septembra (TASR) - Vicemajster MŠK Žilina utrpel už štvrtú prehru v tejto fortunaligovej sezóne. V sobotňajšom zápase 8. kola podľahol domácemu FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble hladko 0:4, keď už po prvom polčase prehrával 0:3.

FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble - MŠK Žilina 4:0

(3:0)

Góly: 6. Balaj, 35. Ďubek (z 11 m), 41. Hrnčár, 57. Kyziridis. Rozhodoval: Sedlák, ŽK: Sloboda (ViOn), 893 divákov.

zostavy a striedania:


FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble: Chovan - Čögley, Menich, Moško, Čonka - Hrnčár, Sloboda, Duga (82. Šmatlák), Kyziridis (74. Chren) - Ďubek (82. Tkáč), Balaj (65. Grozdanovski)

MŠK Žilina: Petráš - Vallo, Minárik, Kiwior, Javorček - Gono - Rusnák (50. Kaprálik), Myslovič (53. Fazlagič), Ďuriš (68. Iľko) - Kurminowski, Bernát (68. Bičachčjan)


Do zápasu lepšie vstúpili domáci. Už v 4. min sa v sľubnej pozícii ocitol Ďubek, ale z asi 8 metrov prestrelil. Skóre sa menilo v 6. min, keď Hrnčárov center napáli Ďubek z prvej do ľavej žrde, od ktorej sa lopta odrazila k nekrytému Balajovi, ktorý pohodlne skóroval do prázdnej žilinskej brány. V 25. min dali o sebe vedieť aj hostia. Po Myslovičovom rohu a následnom závare v pokutovom území domácich sa k lopte dostal Vallo, ktorého prudkú strelu Chovan vyrazil. V 35. min to bolo už 2:0. Javorček v pokutovom území podkopol Hrnčára a nariadený pokutový kop s prehľadom premenil Ďubek. V 41. min sa lopty na vlastnej polovici zmocnil Hrnčár, ktorý po málo vídanom sóle poslal loptu prízemnou strelou k ľavej žrdi za chrbát žilinského brankára.

Po zmene strán sa očakával nápor hostí, ale opak bol pravdou. V 50. min pekná akcia Ďuubeka s Hrnčárom skončila na jednom z obrancov Žiliny. V 57. min opäť po kombinácii Ďubeka s Hrnčárom sa z premiérového gólu tešil Kyziridis. Po hodine hry boli blízko ku gólu aj Žilinčania, no Fazlagičovu strelu z priameho kopu na bránkovej čiare vyhlavičkoval Menich. V závere stretnutia domáci zvoľnili a prenechali iniciatívu hosťom. V 83. min skúšal šťastie Bičachčjan, ale s jeho strelou si poradil brankár Chovan, skóre sa tak už do konca nezmenilo.

Ľuboš Benkovský, tréner Zlatých Moraviec: "Po niekoľkých neuspokojivých výsledkoch sme konečne dosiahli taký, aký sme očakávali. Veríme ceste, ktorú sme si nastolili. Musíme aj naďalej tvrdo pracovať."
Na archívnej snímke tréner MŠK Žilina Pavol Staňo 7. januára 2020.
Foto: TASR - Erika Ďurčová

Pavol Staňo, tréner Žiliny: "Podobné chyby a podobné góly ako v zápase so Sereďou... Domáci dokázali využiť šance, ktoré si vypracovali. My sme sa nevzdávali, ale súper nás dnes prevýšil. Bol takticky veľmi dobre pripravený. Musím mu pogratulovať k víťazstvu."