Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Henty odišiel zo Slovana na hosťovanie do Saudskej Arábie

Na archívnej snímke generálny riaditeľ ŠK Slovan Bratislava Ivan Kmotrík ml. Foto: TASR - Pavol Zachar

V tejto chvíli to bolo najlepšie riešenie pre všetky zúčastnené strany, uviedol generálny riaditeľ Ivan Kmotrík ml.

Bratislava 22. januára (TASR) - Fortunaligový klub ŠK Slovan Bratislava dotiahol hosťovanie nigérijského futbalového útočníka Ezekiela Hentyho, ktorý bude na jar pôsobiť v saudskoarabskom klube Al-Hazem F.C. Súčasťou dohody je aj opcia na trvalý prestup.

"V tejto chvíli to bolo najlepšie riešenie pre všetky zúčastnené strany. Ponuka zo Saudskej Arábie je aj v zmysle následnej opcie na prestup zaujímavá pre klub i hráča. Ezekiel Henty počas celého pôsobenia v Slovane striedal dobré momenty s horšími. Zvažovali sme všetky aspekty a rozhodli sme sa pre toto riešenie. Odchádza na platené hosťovanie na šesť mesiacov s opciou na prípadný prestup," povedal pre oficiálnu stránku klubu generálny riaditeľ Ivan Kmotrík ml.

Henty nosil belasý dres od začiatku roka 2020. Má podiel na dvoch majstrovských tituloch (2020, 2021) a dvoch Slovenských pohároch (2020, 2021). Štatisticky najlepšie mu vyšla prebiehajúca sezóna, keď v 33 zápasoch strelil 14 gólov. S deviatimi gólmi v lige je na delenom prvom mieste poradia kanonierov. Počas dvoch rokov v Slovane odohral 61 súťažných zápasov, v ktorých strelil 21 gólov.