Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Šport

MFK Zemplín Michalovce zdolal Žilinčanov 1:0

Na snímke radosť hráčov MFK Zemplín Michalovce po vstrelení prvého gólu v zápase 10. kola základnej časti futbalovej Fortuna ligy MFK Zemplín Michalovce - MŠK Žilina 2. októbra 2021 v Michalovciach. Foto: TASR Roman Hanc

Hostia sa v závere nedostali do vyloženej šance, domáci si už tesný náskok nenechali vziať.

Michalovce 12. septembra (TASR) - Futbalisti MFK Zemplín Michalovce zvíťazili v 10. kole Fortuna ligy nad MŠK Žilina 1:0. O jediný gól zápasu sa v 61. minúte postaral domáci kapitán Igor Žofčák. Pre Michalovce to bolo tretie víťazstvo po sebe, po ktorom majú na konte 16 bodov a v neúplnej tabuľke sú na priebežnom 4. mieste. Žilinčania nevyhrali už päť zápasov po sebe a sú na 7. priečke.



MFK Zemplín Michalovce - MŠK Žilina 1:0 (0:0)

Góly: 61. Žofčák. Rozhodovali: Prešinský - Galo, Košecký, ŽK: Artabe, Žofčák, Ranko - Mráz, Nemčík, Jambor, 1169 divákov.

MFK Zemplín Michalovce: Száraz - Artabe, Ranko, Vaško - Magda, Ošima (90.+2 Šuľa), Begala (81. Casado), Mendez - Žofčák (81. Kvocera), Kanu (81. Marcin), Trusa (59. Popovits)

MŠK Žilina: Petráš - Anang, Minárik, Nemčík, Sluka (79. Jambor) - Gono (63. Iľko), Mráz, Bičachčjan - Rusnák (70. Kaprálik), Jibril, Ďuriš (63. Slebodník)




Domáci chceli nadviazať na formu z nedávnych zápasov, hostia naopak nastúpili s cieľom po štyroch zápasoch naplno bodovať. Práve Žilinčania mali prvú sľubnú šancu v zápase, ale Bičachčjan ani dorážajúci Gono v 10. minúte neprekonali brankára Száraza. Po štvrťhodine sa k zakončeniu dostali aj domáci, Trusa hlavičkoval tesne vedľa bránky Žiliny. Ten istý hráč mohol skóre otvoriť aj v 30. minúte, no zvnútra šestnástky opäť minul. Najväčšiu šancu prvého polčasu mal domáci Mendez, ale pohotový brankár Petráš jeho strelecký pokus vytlačil na žŕdku.

Po hodine hry Magda odcentroval na Žofčáka, ktorý si pred Petrášom spracoval loptu a otvoril skóre - 1:0. Domáci sa sústredili na dôsledné bránenie tesného náskoku a Žilinčanov nepúšťali dovnútra šestnástky. Snahu hostí o vyrovnanie mohol v 77. minúte zavŕšiť Nemčík, ale brankár Száraz mu nedoprial radosť. Hostia sa v závere nedostali do vyloženej šance, domáci si už tesný náskok nenechali vziať.


Hlasy trénerov:
Miroslav Nemec, tréner MFK Zemplín Michalovce: "Dnes to bolo o nás. Zvládli sme to, vedeli sme, akým spôsobom Žilinčania hrajú. Bol to zápas o jednom góle. Potom sme sa trochu strachovali o výsledok. Jediná vec, ktorá ma mrzí je, že Igor Žofčák dostal žltú kartu."



Pavol Staňo, tréner MŠK Žilina: "Bol to kvalitný zápas. Myslím si, že sme podali dobrý výkon, ale nestačilo to ani na bod. Gratulujem domácim k trom bodom, taký je futbal. Musíme pracovať ďalej, pozerať do budúcna a myslím si, že víťazstvá prídu."