Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

FORTUNA LIGA: O víťazstve Serede v Michalovciach rozhodol Jureškin

Na snímke vľavo hráč MFK Zemplín Michalovce Michal Ranko strieľa na bránu v zápase 20. kola futbalovej Fortuna ligy MFK Zemplín Michalovce – ŠKF Sereď v Michalovciach 11. februára 2022. Foto: TASR - Roman Hanc

Sereď sa posunula priebežne na šiestu priečku, Michalovce sú na 8. pozícii.

Michalovce 11. februára (TASR) - Futbalisti ŠKF Sereď zvíťazili v piatkovom dueli 20. kola Fortuna ligy na trávniku MFK Zemplín Michalovce 1:0. Jediný gól pri ouvertúre jarnej časti súťaže strelil v 32. minúte chorvátsky záložník Roko Jureškin. Sereď sa posunula priebežne na šiestu priečku, Michalovce sú na 8. pozícii.

MFK Zemplín Michalovce - ŠKF Sereď 0:1 (0:1)



Gól: 32. Jureškin. Rozhodovali: Očenáš - Vitko, Vorel, ŽK: Ošima, Kanu, Vaško, Méndez - Ľjubičič

Michalovce: Kožuchar - Kotula, Ranko, Vaško, Méndez - Kanu (86. Ntotis), Ošima, Žofčák (46. Begala) - Popovits (67. Peňa), Yilmaz, Marcin (86. Magda)
Sereď: Chudý - Todoroski, Ljubičič, Hučko, Jureškin - Iglesias (89. Popovič), Koštál (58. Yao) - Fábry (70. Radič), Mičin (70. Potoma), Morong - Haša

V úvode zápasu sa k strelám dostala zimná posila domácich Yilmaz, ale jeho strela ani hlavička neskončili v bránke. V 17. minúte bol blízko ku gólu domáci Popovits, ale jeho sľubnú šancu zmaril brankár Chudý. Skóre otvorili hostia z prvej vážnejšej šance. Po polhodine hry Fábry vysunul Jureškina, ktorý sa dostal za obranu Michalovčanov a prestrelil brankára Kožuchara.

V 51. minúte vzplanuli emócie po zákroku Popovitsa na Fábryho, rozhodca situáciu vyriešil bez kartových trestov. O osem minút mohol vyrovnať Marcin, ale svoju strelu nasmeroval do žŕdky. Brankár Chudý podržal Sereď aj v 72. minúte, keď pohotovo zareagoval na Marcinov teč Rankovej strely. V 81. minúte mohol Yao pridať gólovú poistku po prihrávke Radiča, ale v nádejnej pozícii neprekonal Kožuchara. Gól nepadol ani na opačnej strane, keď Ranko po rohovom kope mieril k pravej žrdi, no Chudý stihol zareagovať.

Miroslav Nemec, tréner MFK Zemplín Michalovce: "Futbal sa hrá na góly, žiaľ, tie sme dnes nestrelili. Máme s tým problém. Vstup do zápasu sme mali perfektný, mali sme šance a snažili sme sa hrať futbal. Po inkasovanom góle sme mali vynútené striedanie, keď musel ísť dole Igor Žofčák. V druhom polčase sme chceli niečo spraviť s výsledkom. Znovu sme sa dostali do šancí, trafili sme žŕdku. V ďalšom kole ideme do Žiliny, tam musíme zvíťaziť."

Juraj Jarábek, tréner ŠKF Sereď: "Očakávali sme náročný zápas a to sa aj potvrdilo. Obe mužstvá chceli zvíťaziť. Bol to dôležitý zápas s nábojom a diváci videli veľmi dobrý futbal. Michalovce mali výborný vstup do zápasu, mali šance a v tomto trende pokračovali celý zápas. Musím ich za to pochváliť, nás podržal brankár Chudý. Z brejkových situácií sme jednu využili. V druhom polčase sme sa nechceli bezhlavo vrhať do protiútokov. V závere pri nás stálo aj šťastie. Sme spokojní s tromi bodmi. Pred zápasom by sme brali aj bod, takto máme tri."