Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

VIDEO: Michalovce budujú nový káder

Na snímke brankár MFK Zemplín Michalovce Tomáš Dráb na tréningu počas štartu letnej prípravy na novú sezónu Fortuna ligy 23. júla 2020 v Michalovciach. Foto: TASR – Roman Hanc

Príprava bude veľmi špecifická, ale taká už bola aj sezóna, odkedy vypukla pandémia koronavírusu. Času je veľmi málo

Michalovce 23. júla (TASR) – Dnes odštartoval prípravu na novú sezónu šiesty tím uplynulého ročníka futbalovej Fortuna ligy MFK Zemplín Michalovce. Aj napriek poklesu o jednu priečku oproti predchádzajúcej sezóne prevláda v tíme žlto-modrých spokojnosť.

Tréner Jozef Majoroš s asistentom Marekom Ondríkom mali na prvom tréningu k dispozícii 19 hráčov. Boli medzi nimi aj dorastenci z akadémie Martin Čabra, Tobias Bujňáček a Marcel Uvegeš. Ako informovala oficiálna stránka klubu, k tímu sa v najbližších dňoch pripojí Dimitrios Konstantinidis, ktorý si doliečuje zranenie zo zápasu v Žiline. Do tímu by sa mal vrátiť aj Ian Pino Soler, ktorý pre zranenie neodohral žiadny duel po reštarte súťaže. Ľavý obranca Alejandro Garcia Mendez sa pripojí k tímu v sobotu. Novou posilou je srbský stopér Aleksandar Bogdanovič, ktorý po príchode na Slovensko musel nastúpiť do karantény.



Zemplínsky klub opustilo desať hráčov. „Odišli všetci, ktorým sa skončili zmluvy. Káder budeme skladať prakticky nanovo. Máme vytypované nejaké posily. S niektorými sme dohodnutí, ale ešte nedorazili, pretože si musia vybaviť záležitosti so svojimi bývalými klubmi," cituje denník Korzár trénera Jozefa Majoroša.



Michalovciam sa podarilo na krátke medzisezónne obdobie vybaviť si zatiaľ jediný prípravný duel. Klub z Debrecínu napokon na Zemplín najbližšiu sobotu nepríde, Michalovce si však zahrajú proti štvrtému družstvu uplynulého ročníka najvyššej maďarskej súťaže Mezőkövesdu.



„Príprava bude veľmi špecifická, ale taká už bola aj sezóna, odkedy vypukla pandémia koronavírusu. Času je veľmi málo. Máme iba dva a pol týždňa na to, aby sme dali dokopy káder a dobre sa aj zohrali," pripomenul kouč Zemplína.

Prípravný zápas:

2. augusta 15.00: MFK Zemplín Michalovce – Mezőkövesdi SE