Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Dunajská Streda porazila Žilinu, Seničania remizovali s Michalovcami

Na snímke v popredí kapitán Michaloviec Igor Žofčák a hráč Senice Gabriel Halabrín počas zápasu 11. kola Fortuna ligy vo futbale FK Senica - MFK Zemplín Michalovce v Senici v sobotu 16. októbra 2021. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Futbalisti tímu ViOn-u Zlaté Moravce remizovali v sobotnom stretnutí 11. kola Fortuna ligy s tímom ŠKF ORION TIP Sereď 2:2.

Žilina 16. októbra (TASR) - Futbalisti FC DAC 1904 Dunajská Streda zvíťazili v sobotnom stretnutí 11. kola Fortuna ligy na štadióne MŠK Žilina 2:0.

MŠK Žilina - FC DAC 1904 Dunajská Streda 0:2 (0:1)


Gól: 1. Lamkel Zé, 73. D. Kružliak. Rozhodovali: I. Kružliak – Hancko, Pozor, ŽK: Anang, Mráz, Paur, Rusnák – Lamkel Zé, Dimun

Žilina: Petráš – Anang (56. Kaprálik), Minárik, Nemčík, Sluka – Fazlagič, Mráz (70. Iľko), Bičachčjan – Rusnák, Paur (70. Slobodník), Ďuriš (77. Goljan)

Dunajská Streda: Jedlička - Blackman (80. E. Davis), Kružliak, Muhamedbegovič, Ciganiks - Davis–Andzouana (67. Verlinden), Dimun, Schäfer, Lamkel Zé – Krstovič (56. Nebyla), Hahn (67. Zuberu)


Dunajská Streda sa ujala vedenia už v 1. minúte, keď Didier Lamkel Zé vystrelil z veľkej diaľky a prekonal brankára Petráša. Po štvrťhodine rozvlnil sieť opäť ten istý hráč, no gól pre postavenie mimo hry neplatil. Potom sa hra upokojila, zápas však mali hostia pod kontrolou.

Po prestávke tlak domácich na vyrovnanie neprišiel. Naopak, šancu mali hráči zo Žitného ostrova, Davis–Andzouana v 47. min iba tesne minul bránu. Prvú príležitosť si vypracovali žlto-zelení až v 53. minúte, keď vystrelil Bičachčjan, no jeho pokus obrana hostí zblokovala. Druhý gól hráčov z Dunajskej Stredy visel na vlásku a postaral sa oň napokon Dominik Kružliak hlavičkou po rohovom kope. Žilinčania sa netešili z víťazstva v šiestom stretnutí v sérii.

Hlasy trénerov:


/zdroj: oficiálna stránka MŠK Žilina/

Peter Černák, tréner Žiliny: "Strašidelný úvod, nič horšie sa nám nemohlo stať. S chalanmi to poriadne zatriaslo. Podľa môjho názoru sme v druhom polčase hrali fajn, dostali sme súpera pod tlak a chceli sme to nejako zlomiť. Nakoniec sme inkasovali druhý gól po štandardnej situácii, ktorú sme mali uhrať lepšie. Chalani na ihrisku robili, čo mohli, no jednoducho to dnes nestačilo."

Antal Németh, tréner Dunajskej Stredy: "Vyhrať v Žiline nebola ľahká úloha. Na výborný vstup sme dokázali nadviazať. Žilina nás potom trochu držala pod tlakom, ale boli sme dobrí v obrane, hrali sme kompaktne. Mali sme pár šancí na druhý a tretí gól z protiútoku. Myslím si, že dnes sme vyhrali zaslúžene."



V závere zápasu mohli Ružomberčania strhnúť víťazstvo na svoju stranu, ale zasiahol Pajer


Futbalisti FK Pohronie remizovali v 11. kole Fortuna ligy s MFK Ružomberok 2:2.
Na snímke zľava Patrik Blahút (Pohronie) a Dalibor Takáč (Ružomberok) v zápase 11. kola Fortuna ligy vo futbale FK Pohronie - MFK Ružomberok v Žiari nad Hronom 16. októbra 2021.
Foto: TASR - Ján Krošlák

FK Pohronie – MFK Ružomberok 2:2 (1:1)


Góly: 33. Lačný, 61. Badolo – 39. Kostadinov, 55. Brenkus.
Rozhodovali: Kráľovič – Straka, Vass. ŽK: Krajčírik, Regáli (obaja Ružomberok), 316 divákov.

Pohronie: Hrdlička – Blahút, A. Štrba, Pajer, Kokovas (75. Záhumenský) – Lásik, M. Adamec (90+1. Horák) – Ladji (77. Ściślak), Badolo, Mazan – Lačný

Ružomberok: Krajčírik – Fabiš, Mojžiš, J. Maslo, Madleňák – Luterán (46. Brenkus, 89. Múdry), Kochan – Kostadinov (85. Gerec), Takáč, Regáli – Rymarenko (64. Bobček)


V úvode si vypracovali dve dobré príležitosti hostia. Kostadinov v šiestej minúte pätičkou posunul loptu v šestnástke pred päťku, ale Regáli minul bránku. Potom sa Liptáci na útočnej polovici ihriska a ich prevahu ukončil strelou z diaľky Takáč, mieril k žrdi, jeho technický pokus vyrazil Hrdlička na roh. Domáci hrozili útočníkom Lačným. Ten to najprv skúšal z uhla pokutového územia k bližšej žrdi, avšak na Krajčírika nevyzrel. Napokon sa mu ho podarilo prekonať z priameho kopu po polhodine, keď sa oprel do lopty a tá skončila v rohu bránky.

Ružomberčania následne prepli na vyššie obrátky, Hrdlička ešte ustál situáciu, po ktorej lopta skončila na konštrukcii jeho svätyne, ale v 39. minúte napokon kapituloval, keď sa Rymarenko na krídle uvoľnil cez Pajera, poslal prihrávku po trávniku medzi dvoch obrancov a Kostadinov spred päťky zakončil presne k žrdi – 1:1.
Na snímke Richard Lásik (FK Pohronie) v zápase 11. kola Fortuna ligy vo futbale FK Pohronie - MFK Ružomberok v Žiari nad Hronom 16. októbra 2021.
Foto: TASR - Ján Krošlák

Po zmene strán Kostadinov prihral na druhý gól svojho mužstva z pravého krídla po zemi pred šestnástku, kam si nabiehal Brenkus a nikým neatakovaný z prvej zakončil pod brvno. Pohronie vyrovnalo do šiestich minút. Ladji centroval sprava na hranicu pokutového územia, kde mal jednoduchú pozíciu Fabiš, avšak lopta mu ušla od nohy a to využil Badolo, z prvej zakončil k žrdi, Krajčírik na loptu nedočiahol. Následne ubudlo šancí, o niečo viac aktivity prejavovali hostia, ale dobre fungovala domáca obrana. Snažila sa zakladať i rýchle protiútoky, no z nich výrazné nebezpečenstvo pre Liptákov nehrozilo.

V závere mohli Ružomberčania strhnúť víťazstvo na svoju stranu, Gerec aj Fabiš chceli zakončiť loptu v skrumáži pred päťkou, no napokon z toho bol zblokovaný pokus a odkop Pajera. V nadstavenom čase Regáli mal na kopačke rozhodnutie. Zľava sa dostal do šestnástky, mal dobrú streleckú pozíciu, i keď z mierneho uhlu, Hrdlička však loptu potlačil na roh.
Na snímke hlavný tréner MFK Ružomberok Peter Struhár v zápase 11. kola Fortuna ligy vo futbale FK Pohronie - MFK Ružomberok v Žiari nad Hronom 16. októbra 2021.
Foto: TASR - Ján Krošlák


Hlasy po zápase:


Peter Struhár, tréner Ružomberka: „Chlapcov som pochválil za predvedený výkon. Žiaľbohu sme vytúžené tri body nezískali. Vravel som mojim zverencov, že liga je veľmi vyrovnaná a rozhodne i koncentrácia. Dnes dve lopty rozhodli o tom, že domáci dali z troch striel dva góly. My sme začali veľmi dobre. Po inkasovanom góle sme vedeli zvýšiť obrátky a neustále sme dobíjali húževnatých domácich. Tí zvoli taktiku, že chcú aspoň bod, čo sa im podarilo. Moji chlapci zaslúžene vyrovnali. V druhom polčase sme mali drvivú väčšinu času loptu na našich kopačkách. Prejavilo sa to druhým gólom. Mali sme po celý čas v druhom polčase dominanciu, no prišla nešťastná chyba a súper vyrovnal. Bol mimoriadne efektívny. Mrzí ma, že to chalani nezlomili a nevyhrali. Škoda nepremenených príležitostí.“

Pablo Villar, tréner Pohronia: „Som spokojný s prácou mojich zverencov za posledné dva týždne, ale aj za to, čo predviedli v zápase. Preukázali veľa bojovnosti. Viedli sme 1:0, no dostali sme smolný gól na 1:1, to by sa nám nemalo stávať. V druhom polčase bol súper lepší, skóroval po peknej situácii, mňa teší, že i napriek tomu sme sa zomkli a vyrovnali sme na 2:2. Bojovali sme až do konca. Chceme však vyhrávať. Musíme sa zlepšovať každým dňom. Verím, že v ďalších zápasoch nám pomôžu aj fanúšikovia. Budeme ich potrebovať v boji o záchranu.“

Miloš Lačný, útočník Pohronia, strelec prvého gólu: „Neprišlo veľa ľudí, čo je už klasika, no bol to výborný zápas z oboch strán. Mal dobré tempo, bolo veľa súbojov, tak by to malo vyzerať. Prišiel k nám nový tréner, veľa sa zmenilo. Zabudli sme na to, že sme posledný v tabuľke. Spravili sme hrubú čiaru i keď dnes sme nevyhrali. Ja som si veril na priamy kop. Ružomberku som ešte gól v lige nedal, tak som si to nechal na dnes.“


Seničania sa do väčšej šance dostať nedokázali, v závere boli vylúčení dvaja hráči



Futbalisti FK Senica remizovali v 11. kole Fortuna ligy s MFK Zemplín Michalovce 1:1.
Na snímke v popredí kapitán Michaloviec Igor Žofčák a hráč Senice Gabriel Halabrín počas zápasu 11. kola Fortuna ligy vo futbale FK Senica - MFK Zemplín Michalovce v Senici v sobotu 16. októbra 2021.
Foto: TASR - Lukáš Grinaj

FK Senica - MFK Zemplín Michalovce 1:1 (0:1)


Góly: 74. Sukisa - 35. Marcin.
Rozhodovali: Kišš – Ferenc, Hrmo, ŽK: Šumbera – Vaško, Begala, Ošima, Artabe, Ranko, ČK: 90.+ Piroska - 90.+ Ošima po druhej ŽK, 535 divákov

Senica: Ravas – Kučera (84. Svoboda), Pavlík, Gáč, Šumbera – Halabrín (84. J. Buchel), Egert, Duda (65. Piroska) – Twardek (65. Jurdík), Oršula (65. Maulana) – Sukisa

Michalovce: Száraz – Magda, Meca, Ranko, Vaško – Žofčák (74. Kanu), Begala (74. Casado) - Marcin (82. Kotula), Ošima, Garcia (87. Kvocera) - Trusa (82. Peňa)




Úvodné dejstvo prinieslo prevažne medzišestnástkový futbal, aj keď loptu mali viac na kopačkách hostia. Šancí nebolo veľa, domáci sa dostali do zakončenia už vo 4. minúte, kedy sa presadil Oršula, no zvnútra 16-ky jeho strela išla tesne vedľa.
Na snímke radosť hráčov Senice po strelení gólu, zľava kapitán Petr Pavlík, strelec gólu Elvis Mashike a Juraj Piroška počas zápasu 11. kola Fortuna ligy vo futbale FK Senica - MFK Zemplín Michalovce v Senici v sobotu 16. októbra 2021.
Foto: TASR - Lukáš Grinaj

V 23. minúte dali o sebe vedieť Trusa s Marcinom a prvý menovaný hráč sa dostal do zakončenia, no Ravas nohami loptu vyrazil. Úspešná bola spolupráca týchto hráčov v 35. minúte. Trusa vnikol do pokutového územia, po jeho prihrávke sa zhruba na hranici 11-ky presadil Marcin a zavesil pod brvno.
Na snímke tréner Michaloviec Miroslav Nemec počas zápasu 11. kola Fortuna ligy vo futbale FK Senica - MFK Zemplín Michalovce v Senici v sobotu 16. októbra 2021.
Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Seničania sa do väčšej šance dostať nedokázali a tak sa polčas skončil jednogólovým vedením hostí. Seničania začali v druhom polčase tlakom, chceli čo najskôr streliť vyrovnávajúci gól. Z čista-jasna na druhej strane v 57. minúte po pase Žofčáka a súboji Šumbera s Marcinom v pokutovom území rozhodca odpískal pokutový kop. Loptu si na biely bod postavil Trusa, no Ravas výborne vyrazil.



Seničania onedlho vystriedali troch hráčov, toto im pomohlo, do šance sa dostával kanonier Sukisa, no bol z toho iba rohový kop. Vyrovnanie priniesla 74. minúta, kedy Maulana poslal výbornú prihrávku za obranu Jurdíkovi, po jeho zakočnení zazvonila pravá žrď Szárazovej brány, lopta sa odrazila pred bránu Sukisovi, ktorý ju poslal ju do odkrytej brány. V závere v nadstavenom čase boli úplne zbytočne vylúčení dvaja hráči. Na domácej strane Piroska, ktorý nastúpil prvýkrát v tejto sezóne a na hosťujúcej Ošima.
Na snímke radosť hráčov Michaloviec, zľava strelec gólu Matúš Marcin, kapitán Igor Žofčák a Alejandro Garcia počas zápasu 11. kola Fortuna ligy vo futbale FK Senica - MFK Zemplín Michalovce v Senici v sobotu 16. októbra 2021.
Foto: TASR - Lukáš Grinaj


Po problematickej ruke Tótha nasledvoal pokutový kop, Gatarič ho s prehľadom premenil


Futbalisti tímu ViOn-u Zlaté Moravce remizovali v sobotnom stretnutí 11. kola Fortuna ligy s tímom ŠKF ORION TIP Sereď 2:2.

FC ViOn Zlaté Moravce - ŠKF ORION TIP Sereď 2:2 (1:1)


Góly: 45. Čögley, 84. Kyziridis - 28. Yao, 75. Gatarič (z 11 m).
Rozhodovali: Ochotnický (ČR) - Kmeť, Zemko, ŽK: Tóth, Čonka, Kyziridis – Iglesias, Haša, Ljubičič, Dias, Gatarič, Popovič, 391 divákov

Zlaté Moravce: Kira - Chren (82. Gamboš), Tóth, Menich, Čonka - Mondek (86. P. Kolesár), Bednár, Čögley, Kyziridis - Ďubek - Yilmaz (71. Švec)

Sereď: Yakubu – Kadlec, Ljubičič, Dias, Jureškin - Morong, Iglesias (85. Machuča), Potoma, Yao (68. Gatarič) - Haša (88. Radič), Karrica (85. Popovič)


Už v úvodnej minúte sa v dobrej pozícii ocitol Morong, ktorého hlavičku Kira vytesnil na roh. Na dlhé minúty to bolo všetko, prišla však 28. min a s ňou vydarená akcia hostí. Morong unikol po pravej strane, posadil ideálny center na hlavu Yaoa, ktorý namieril presne k pravej žrdi Kirovej brány - 0:1.

Vyrovnanie mal na kopačke po Yilmazovom priťuknutí Ďubek, jeho strela len tesne minula pravý dolný kút Yakubuho brány. Domáci sa predsalen dočkali vyrovnania v 45. min, keď po skrumáži v malom vápne Čögley zblízka upratal hlavu do siete. V nadstavenom čase prvého dejstva z malého vápna hlavičkoval Bednár tesne mimo.

Druhé dejstvo začalo obojstranne ofenzívne. V 50. min sa k odrazenej lopte na hranici malého vápna dostal Haša, ktorého gólovú strelu z bránkovej čiary odvrátil Tóth. V 57. min Ďubek rozohral rohový kop na prvú žrď, Chrenovu hlavičku Yakubu vyrazil. V týchto minútach domáci tlačili hostí pred ich šestnástku, avšak tam ich snaha končila. Prebiehala 75. min, po problematickej ruke Tótha nariadil rozhodca pokutový kop a Gatarič ho s prehľadom premenil. V hektickom závere najskôr Yakubu vyrazil Mondekovu strelu. Vyrovnanie priniesla 84. min, Mondekov center zblízka upratal za Yakubuho chrbát Kyziridis.

Hlasy po zápase:


Ľuboš Benkovský, tréner Zlatých Moraviec: "Dnes nemôžeme byť spokojní. Aj my chceme vyhrávať. Chceli sme tri body, opäť to však nevyšlo. Vpredu sa strašne trápime a potom inkasujeme lacné góly. Momentálne to nie je ideálne."

Juraj Jarábek, tréner Serede: "Chceme vyhrať každý zápas. Hráme dobrý futbal, zdolávame sa však vlastnými chybami. Mohli sme a mali sme dnes vyhrať. Bod máme, ale chceli sme tri. Góly, ktoré sme inkasovali, boli ako darčeky pre súpera."