Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Ružomberok odštartoval prípravu na novú sezónu Fortuna ligy

Na archívnej snímke tréner Ružomberka Ján Haspra. Foto: TASR – Pavel Neubauer

Na zraz prišlo 28 hráčov z jarného kádra, no zo zdravotných dôvodov sa nie všetci zapojili do tréningu.

Ružomberok 22. júla (TASR) – V piatok futbalisti MFK Ružomberok vybojovali v baráži účasť v Európskej lige 2020/2021 a dnes dopoludnia sa už pustili do krátkeho prípravného bloku pred novou sezónou Fortuna ligy. Pre Ružomberčanov to bude 24. ročník medzi slovenskou elitou.

Hráči tak nemali veľa času na oddych, no kapitán mužstva Ján Maslo poznamenal, že tradičnú medzisezónnu prestávku si tentoraz "užili" počas koronavírusovej pauzy.

„Podobne, ako celá sezóna bola atypická, tak aj naša dovolenka. Bol som síce len krátko s rodinou, no počas koronapauzy sme boli dlhšie doma spolu, takže v pohode. Navyše, po úspechu sa človek lepšie regeneruje a rýchlejšie dáva dokopy. Podobne ako pred rokom, čaká nás aj pohárová Európa, takže za dva týždne a niečo sa treba dobre pripraviť. Uvidíme, čo pri takomto krátkom cykle tréneri naordinujú."

Na zraz prišlo 28 hráčov z jarného kádra, no zo zdravotných dôvodov sa nie všetci zapojili do tréningu. Tréner Ján Haspra privítal aj dve čerstvé posily – Martina Boďu z Martina a Dávida Galloviča z Popradu.

„Áno, my sme si týchto hráčov vytypovali," uviedol Haspra, ktorého čaká ťažká a nepríjemná úloha, zúžiť súčasné mužstvo na 20-21 hráčov. „Určite aj my pocítime dopady pandémie, v akom rozsahu, dnes ťažko povedať. Všetko sa bude rozpletať v najbližších dňoch. Káder bude o dosť zredukovaný, konečný počet nám určí vedenie klubu. Niektorých hráčov sa budeme snažiť posunúť na hosťovanie, daktorých aj na prestup."

Celá príprava Ružomberka bude prebiehať v domácich podmienkach, pričom v pláne sú dve zápasové previerky, už v sobotu nastúpia Ružomberčania v Podbrezovej a o týždeň neskôr absolvujú generálku v maďarskej Kisvárde proti tamojšiemu FC.

„Vzhľadom na krátkosť času nabiehame do prípravy zhurta, tak, aby mužstvo zvládlo náročnú jeseň. Dosť som dumal nad náplňou tohto prípravného obdobia, niektoré klasické veci musíme vynechať a rovno nabehnúť do herných činností. Kondícia, ktorú chlapci nabrali počas koronavýluky a počas sezóny, tá sa nestratí, tá im zostane," priblížil Haspra.

Prípravné zápasy:

25. júla 10:30: FK Železiarne Podbrezová – MFK Ružomberok

1. augusta 17:00: FC Kisvárda – MFK Ružomberok (Kisvárda/Maď.)