Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Schäfer mieri z Dunajskej Stredy do Bundesligy

Na archívnej snímke zľava János Hahn, András Schäfer (obaja DAC). Foto: TASR - Edmund Örzsik

Maďarský reprezentant sa po dvoch rokoch sťahuje z južného Slovensko do nemeckého hlavného mesta.

Dunajská Streda 21. januára (TASR) - Maďarský futbalista András Schäfer po dvoch rokoch opúšťa FC DAC 1904 Dunajská Streda a prestupuje do Unionu Berlín. Vedenie fortunaligistu sa dohodlo s piatym tímom nemeckej Bundesligy na prestupe 15-násobného maďarského reprezentanta. Informoval o tom webu DAC-u.

Schäfer prišiel na Žitný ostrov v januári 2020, za DAC odohral 61 súťažných duelov. Pripísal si 4 góly a 7 asistencií. Počas pôsobenia v Dunajskej Strede sa prvýkrát predstavil v reprezentácii a vlani v lete štartoval na majstrovstvách Európy. Urobil si tam výborné meno, v súboji proti Nemecku dokonca skóroval. V závere roka vyhral vo svojej rodnej krajine hlasovanie o Hráča roka a získal tiež ocenenie Zlatá lopta Maďarska. Takisto ovládol hlasovanie našich fanúšikov o hráča jesene.

Schäfer po úspešnom absolvovaní zdravotných testov podpísal s Unionom Berlín zmluvu. „András má za sebou fantastické obdobie, počas ktorého ho spoznala futbalová Európa. Ako klub sme veľmi hrdí, že sme opäť raz prispeli k rozvoju hráča, ktorý sa dostal na úroveň jednej z top líg. Sme presvedčení, že sa v nemeckej Bundeslige uplatní. Aj jeho prípad potvrdzuje, že mladé talenty môžu dôverovať nášmu športovému projektu a v správnom čase môžu odísť na vyššiu úroveň, pokiaľ ponuka odráža hodnotu hráča. Dôležité je, aby hráči vedeli, že im nebránime plniť si svoje sny. Ďakujeme Andrásovi za všetko, čo pre náš klub odviedol a v novom pôsobisku mu prajeme veľa šťastia,“ vyhlásil športový riaditeľ DAC-u Jan Van Daele.