Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

FORTUNA LIGA: Senica získala zo Sparty Praha srbského stopéra Maksiča

Ilustračné foto. Foto: FOTO TASR - Róbert Fritz

Rodák z Nového Sadu prešiel akadémiou Crvenej Zvezdy Belehrad, v roku 2017 sa ako mladý 17-ročný talent sťahoval do Čiech, kde sa upísal Sparte Praha.

Senica 11. septembra (TASR) – Slovenský futbalový fortunaligista FK Senica získal zo Sparty Praha 21-ročného srbského stopéra Filipa Maksiča. S vedením Senice sa dohodol na dvojročnom kontrakte.

Rodák z Nového Sadu prešiel akadémiou Crvenej Zvezdy Belehrad, v roku 2017 sa ako mladý 17-ročný talent sťahoval do Čiech, kde sa upísal Sparte Praha. V uplynulých sezónach bol súčasťou mužstiev 1. SC Znojmo, Viktoria Žižkov a Sokol Hostoun, kde hosťoval ako kmeňový hráč AC Sparta Praha.

„Chcel by som sa poďakovať klubu za šancu a dôveru, ktorú mi dal prostredníctvom podpisu zmluvy. Verím, že túto dôveru splatím na ihrisku. Do Senice prichádzam s tými najlepšími úmyslami, zároveň som si vedomý, že všetko musím dokázať na ihrisku. Vydám zo seba maximum, aby som bol prínosom pre mužstvo a klub," povedal pre klubový web.

„Na Filipa dostali naši tréneri tip od bývalého vynikajúceho slovenského brankára Mariána Kelemena, Filip s nami absolvoval plné dva týždne, ktoré však prerušila vážna autonehoda na slovenskej diaľnici, ktorej vinník ušiel z miesta činu. Pri Filipovi stáli všetci svätí a ako zázrakom vyviazol z vraku len so škrabancami a mohol pokračovať v tréningu. Je to šikovný obranca, ktorý prešiel Crvenou Zvezdou Belehrad a Spartou Praha, je sebavedomý na lopte, tvrdý. Dorozumie sa bez problémov po česky a v podstate ho berieme do koncepcie ako ďalšieho československého hráča. Dosiahli sme korektnú dohodu so Spartou Praha a získali perspektívneho futbalistu, ktorý má šancu sa presadiť v seniorskom futbale,"
dodal športový riaditeľ klubu Filip Holec.