Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

ŠKF ORION TIP Sereď prekonal FK Senica v 10. kole Fortuna ligy

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

O všetkom rozhodol v nadstavenom čase Haša, keď z tesnej blízkosti poslal do siete loptu po obrovskom tlaku Serede.

Trnava 2. októbra (TASR) - Futbalisti ŠKF ORION TIP Sereď vyhrali v dueli 10. kola Fortuna ligy nad FK Senica 2:1. O triumfe domácich rozhodol v nadstavenom čase Roman Haša.



ŠKF ORION TIP Sereď – FK Senica 2:1 (1:1)

Góly: 8. Jureškin, 90+4. Haša – 34. Sukisa

Rozhodovali: Mastiš – Kuba, Štofik, ŽK: Potoma - Šimčák, ČK: 52. Šimčák (po druhej ŽK), 142 divákov



Sereď: Iliev – Kadlec, Dias, Ljubičič, Popovič (76. Kříž) – Potoma, Jureškin (85. Sanusi), Gatarič (46. Haša) - Iglesias, Karrica (90. Hučko), Yao (46. Radič)

Senica: Ravas – Twardek (71. F. Buchel), Pavlík, Gáč, Šimčák – Halabrín (57. Mašulovič), Egert (71. Svoboda) – Oršula (62. Kučera), Jurdík (57. Vikri), Šumbera - Sukisa




Skóre zápasu otvoril už v ôsmej minúte z priameho kopu Jureškin. Na strelu z dvadsaťpäť metrov zle reagoval brankár Ravas a po jeho chybe viedli domáci – 1:0. Vyrovnanie prišlo v 34. minúte, keď po výbornej Šumberovej prihrávke medzi obrancov skóroval po zemi kanonier Senice Sukisa - 1:1. Vedenie na stranu Serede mohol prinavrátiť Karrica, ale jeho prudkú strelu z pravej strany vyrazil v 36. minúte Ravas na rohový kop.

Do druhého polčasu vymenil tréner Jarábek ofenzívnych hráčov, v zápase nepokračovali Yao a Gatarič, na ich miesta prišli Radič a Haša. V 52. minúte fauloval na hranici šestnástky Šimčák a po druhej žltej karte putoval predčasne pod sprchy. Z následného priameho kopu Jureškin preveril Ravasa, ten vyrazil na rohový kop. Ravas sa vyznamenal aj po strele Karricu z 56. minúty, reflexívne vyrazil nebezpečný pokus na ďalší rohový kop. Sereď neskórovala ani po šanci Radiča, jeho lob ponad Ravasa skončil v 65. minúte nad brvnom. O všetkom rozhodol v nadstavenom čase Haša, keď z tesnej blízkosti poslal do siete loptu po obrovskom tlaku Serede.


Hlasy trénerov:

Juraj Jarábek, tréner Serede: "Strelili sme rýchly gól, paradoxne sme sa pripravovali na Sukisu, pretože má formu, všetko nebezpečné ide cez neho. Strelil gól, čo by sa nemal stávať. Druhý polčas sme prestriedali, zmenili sme rozostavenie, pomohlo nám aj vylúčenie. Senica bojovala, vyzeralo to na remízu, robili sme však všetko pre to aby sme to zvládli. Chlapcom ďakujem za bojovnosť, sme radi za tri body, porazili sme súpera, ktorý prehral iba tretíkrát."



Pavel Šustr, tréner Senice: "Myslím si, že vstup do stretnutia bol z našej strany ustráchaný, dlho nám trvalo, kým sme si zvykli na tempo, rýchlo sme dostali gól. Aj keď sme boli pod tlakom dokázali sme vyrovnať. Vďaka nedôslednému bráneniu a faulu sme sa nechali vylúčiť, chlapci sa zomkli avšak v závere sme inkasovali."