Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Futbalisti Slovana Bratislava rozbili nováčika z L. Mikuláša 4:0

Na snímke vľavo Ezekiel Henty (Slovan) a vpravo na zemi Michal Pintér (Mikuláš) v zápase 12. kola Fortuna ligy ŠK Slovan Bratislava - MFK Tatran Liptovský Mikuláš v Bratislave v nedeľu 24. októbra 2021. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Jasný triumf favorita spečatil v 90. minúte Dražič.

Bratislava 24. októbra (TASR) - Futbalisti majstrovského Slovana Bratislava zdolali v nedeľnom 12. kole Fortuna ligy na Tehelnom poli nováčika z Liptovského Mikuláša 4:0. "Belasí" využili oslabenie MFK Tatran po vylúčení kapitána Richarda Bartoša v 35. minúte a na čele tabuľky si udržali trojbodový náskok pred Spartakom Trnava.

Slovan Bratislava - MFK Tatran Liptovský Mikuláš 4:0 (0:0)


Góly: 57. a 84. Henty, 69. Rabiu, 90. Dražič, ŽK: Václavík (L. Mikuláš), ČK: 35. Bartoš (L. Mikuláš). Rozhodovali: Dohál - E. Weiss, Hrmo, 2734 divákov.

Slovan: Šulla - Medveděv, Abena, De Marco, Vojtko (86. Agbo) - de Kamps (71. Kankava) - Henty, Rabiu, Zmrhal (77. Dražič) - Lichý (46. Green) - Mráz (71. Da Silva)

L. Mikuláš: Sváček - A. Krčík (89. D. Krčík), Hranáč, Pintér, Kotora - Laura (46. Kačerík), Václavik, Filinský (46. Pinte), Gerát (89. Voško), Staš (77. Švec) - Bartoš

Na snímke sprava Ibrahim Rabiu (Slovan) a tréner Slovana Vladimír Weiss sa tešia po strelení gólu v zápase 12. kola Fortuna ligy ŠK Slovan Bratislava - MFK Tatran Liptovský Mikuláš v Bratislave v nedeľu 24. októbra 2021.
Foto: TASR - Pavel Neubauer

Hostia sympaticky nezaparkovali autobus pred vlastnou šestnástkou, ale aj tak čelili valiacim sa vlnám domácich útokov. Slovan mohol otvoriť skóre v 13. minúte, Zmrhal preloboval aj brankára Sváčeka, no obranca Hranáč z bránkovej čiary odhlavičkoval loptu do bezpečia. Domáci síce hrali neustále na polovici nováčika, ale v chladnom počasí aj ich výkon bol dosť profesorský. Hostia zahrozili v 26. minúte, keď Bartoš z dobrej pozície mieril len do stredu brány. Neujala sa ani nepresná hlavička Lauru o pár okamihov. Domáci potom prepli predsa len na vyššie obrátky. V 33. minúte si Henty posadil v šestnástke súpera, tvrdo vystrelil len do Sváčeka. Následnú dorážku Lichého z druhej vlny obrana hostí zblokovala. O dve minúty kapitán Liptákov Bartoš rukou v jasnej šanci vyrazil v šestnástke strelu do brány, videl červenú kartu a Slovan kopal penaltu. Mráz ju ale trestuhodne zahodil. V 39. minúte po centri Abenu na druhej tyči vypálil z voleja Zmrhal, výborný Sváček opäť podržal spoluhráčov. Potom ešte Zmrhal trafil bočnú sieť, a keďže sa v prvom polčase neujala ani jedna z 18 striel Slovana, išlo sa šatní bez gólov.
Na snímke radosť hráčov Slovana po strelení gólu v zápase 12. kola Fortuna ligy ŠK Slovan Bratislava - MFK Tatran Liptovský Mikuláš v Bratislave v nedeľu 24. októbra 2021.
Foto: TASR - Pavel Neubauer

Slovan tlačil aj v druhom polčase, musel si ale dávať pozor na srdnato bojujúcich hostí. V 51. minúte takto unikal striedajúci Káčerík, no Šulla s jeho strelou nemal veľa práce. Potom po domácom rohu Abena zblízka hlavou minul. Domácich vykúpil v 57. minúte Henty krížnou strelou za Sváčekov chrbát. Hostia nerezignovali, vedeli zahroziť ako za obranu zabiehajúci Pintér v 63. minúte, no jeho lob z voleja spred šestnástky do domácej siete nezapadol. V 67. minúte po peknej domácej akcii na viackrát dostal loptu do siete Henty, ale pomohol si rukou a gól neplatil. V 69. minúte už ale domáci dali upokojujúci druhý gól, keď po šikovnej narážačke Green bombou trafil spojnicu a následná pekná dorážka Rabiua prepálila ruky Sváčeka. Domáci stále tlačili do plných, v 80. minúte Medveděv ešte z voleja minul, no v 84. Henty dorazil strelu či center striedajúceho Dražiča. Jasný triumf favorita spečatil v 90. minúte Dražič.

Povedali po zápase:

Vladimír Weiss st., tréner Slovana: "Hrali sme proti súperovi, ktoré nie je v lige najslabší. Liptovský Mikuláš hrá futbal a chce v lige hrať futbal, tréner Petruš ich k tomu vedie. Boli dobre takticky pripravení. My sme hrali v prvom polčase zle, bol som veľmi nespokojný. Potom sme v presilovke dali góly. Dávam šancu aj hráčom, ktorí nehrávajú európske poháre a ťažšie zápasy v lige, je na nich vidieť, že chcú, ale ešte nedorástli na základnú zostavu Slovana. To je ale robota nás trénerov, pripraviť ich na to."

Marek Petruš, tréner L. Mikuláša: "Nemal som pred zápasom veľké oči. Prvý polčas sme favoritovi odolávali, potom prišlo vylúčenie Bartoša. Prvý gól prišiel možno trochu skoro v druhom dejstve. Ale zaslúžene. Chlapcom chcem poďakovať za výkon, hráme to, na čo máme, zopakujem, škoda vylúčenia Bartoša."

Dunajská Streda zdolala Michalovce 1:0


Futbalista DAC Dunajská Streda Nikola Krstovič (vpravo) a hráč Michaloviec Juraj Kotula bojujú o loptu v zápase 12. kola Fortuna ligy FC DAC 1904 Dunajská Streda - MFK Zemplín Michalovce v Dunajskej Strede v nedeľu 24. októbra 2021.
Foto: TASR - Edmund Örzsik

Futbalisti FC DAC 1904 Dunajská Streda zvíťazili v 12. kole Fortuna ligy nad MFK Zemplín Michalovce 1:0.

FC DAC 1904 Dunajská Streda – MFK Zemplín Michalovce 1:0

(1:0)

Góly: 38. Andzouana. ŽK: Hahn – Marcin, Begala, Rozhodovali: Marhefka – Vorel, Ferenc, 3998 divákov

DAC: Jedlička - Blackman, Kružliak, Muhamedbegovic, Davis–Andzouana (78. Ciganiks), Dimun, Schäfer, LamkelZé (+90. Beskorovainyi)–Hahn (64. Nebyla), Krstović (78. Sharani)

Michalovce: Kozhukhar – Kotula, Ranko, Vaško – Magda, Kanu (56. Casado), Begala, Mendez (88. Gembický) – Marcin, Trusa, Žofčák (73. Kvocera)


DAC začal zápas s nebezpečnou šancou, v 3. minúte Krstović prešiel na ľavej strane, spätnú prihrávku chcel poslať na bránu Dimun, ale trafil len brániaceho obrancu. V 14. minúte Marcin vyslal strelu z ľavej strany, ale bravúrne zakročil brankár Jedlička, avšak hráč Michaloviec bol mimo hry. V 16. minúte Davis pohrozil z priameho kopu, ale z 22 metrov trafil tesne vedľa. DAC mal miernu prevahu, ale do vyloženej šanci sa nedostal. V 23. minúte po Schäferovej prihrávke skúšal zakončiť Krstović, ale bol nepresný. V 30. minúte bol akcií opäť Schäfer, jeho strela z 20 metrov letela tesne vedľa. V 37. minúte Trusa prešiel na ľavej strane, popri Kružliakovi vystrelil, zakročiť musel Jedlička. Snaha Dunajskej Stredy sa vyplatila v 38. minúte, po narážačke s Hahnom sa Andzouana dostal pred bránu, a z päťky prestrelil brankára Kozhukhara – 1:0.

DAC začal druhý polčas veľkou šancou, keď Hahnov center spracoval LamkelZé, ale z 11-tich metrov trafil tesne vedľa. V 49. minúte Trusa získal loptu, prešiel na pravej strane, ale strelou poslal loptu vedľa pravej žrde. V 54. minúte po Blackmanovej prihrávke mohol LamkelZé postupovať na bránu z ľavej strany, ale zakončenie bolo príliš slabé a lopta Kozhukharovi nerobilo problémy. Na druhej strane v 58. minúte Trusa zakončil z ľavej strany, Jedlička musel reflexívne zakročiť. Ešte v 58. minúte postupoval na bránu Hahn, ktorého v pokutovom území Mendez fauloval a rozhodca nariadil pokutový kop. K bielemu bodu sa postavil Hahn, ktorý nastrelil brvno. Zápas priniesol z oboch strán útočný futbal. V 62. minúte pohrozil aj Begala, ale jeho delovku Jedlička vyrazil. O štyri minútu neskôr Schäfer prekopol bránu z 12 metrov. V 68. minúte bol hrdinom opäť Kozhukhar, ktorý parádne vyrazil strelu LamkelaZé. Napriek nepremenenej penalte si DAC vytváral stále viac šancí na skórovanie, ale bez gólového efektu. V nadstavenom čase mohol rozhodnúť LamkelZé, ktorého strelu z hranice šestnástky musel Kozhukhar vyraziť na roh. V 95. minúte pohrozil strelou Trusa, ale len tesne minul bránu.

Povedali po zápase:

Antal Németh, tréner DAC Dunajská Streda: "Očakávali sme ťažký zápas, vedeli sme, že nebude jednoduché zvíťaziť. Mali sme určitú predstavu, podľa ktorej sme chceli hrať a plán vyšiel. Mali sme veľa šancí, chýbalo aj šťastie k ďalším gólom. Ale taký je futbal. Dnes sme vyhrali len jedným gólom, ale nebol by som proti, ak by sme aj ďalšie 3-4 zápasy vyhrali len jedným gólom."

Miroslav Nemec, tréner Michalovce: "V prvom polčase sme boli lepší v držaní lopty, mali sme náš herný plán, napriek tomu sme inkasovali. V druhom polčase sme si verili a chceli sme skórovať, no bohužiaľ nám to nevyšiel. Je pravda, že súper zároveň nedal penaltu, ale odohrali sme slušný zápas. Ideme od zápasu k zápasu, chceme hrať dobrý futbal a myslím si, že sa nám s ním bude dariť v budúcnosti."

Slovan je po 12. kole na čele tabuľky o tri body pred Trnavou


Na archívnej snímke gólová radosť hráčov ŠK Slovan Bratislava 3. októbra 2021 v Bratislave.
Foto: TASR - Jakub Kotian

Po 12. kole futbalovej Fortuna ligy neprišlo na čele tabuľky k žiadnej zmene. Slovan nezaváhal v domácom súboji proti Liptovskému Mikulášu a zvíťazil 4:0. Na čele tak má trojbodový náskok pred Trnavou, ktorá triumfovala na pôde FK Pohronie 2:0. Z víťazstva sa tešili aj tretí Ružomberok a štvrtá Dunajská Streda, oba tímy strácajú na lídra sedem bodov.

Situácia sa nezmenila ani na spodku tabuľky. Prehru si pripísali Liptáci, Zlaté Moravce i posledné Pohronie.

Piatok


ŠKF Sereď - MŠK Žilina 1:1 (1:1)

Góly: 1. Kadlec - 23. Minárik. Rozhodovali: Smolák – Bednár, Vitko, ŽK: Haša - Nemčík, Rusnák, ČK: 37. Morong (Sereď), 140 divákov.

ŠKF Sereď: Yakubu – Kadlec, Ljubičič, Dias, Morong – Iglesias (84. Machuča), Potoma, Gatarič (46. Popovič) – Karrica (71. Yao), Haša (71. Radič), Jureškin

MŠK Žilina: Petráš – Anang, Minárik, Nemčík, Sluka – Ďuriš (74. Slebodník), Fazlagič, Bičachčjan – Rusnák (46. Iľko), Paur, Goljan (65. Jánošík)


Sobota


FK Pohronie - FC Spartak Trnava 0:2 (0:2)

Góly: 12. K. Boateng, 30. Ristovski. Rozhodovali: Prešinský – Ádám, Kmec, ŽK: Badolo - Bamidele Isa, Bukata, Tumma, 572 divákov.

Pohronie: Hrdlička - Blahút, Pajer, Štrba, Kokovas - Lásik, M. Adamec (75. Šmatlák) - Mazan, Ladji, Badolo (88. Záhumenský) - Lačný

Trnava: Takáč - Škrtel, Tumma (70. Čurma), Kóša - Cabral (89. Iván), Bukata, Savvidis, Grič, Bamidele Isa (89. Olejník) - Ristovski (46. Trajkovski), K. Boateng (81. Jones)



FK Senica - MFK Ružomberok 0:2 (0:1)

Góly: 9. J. Maslo, 82. Madleňák. Rozhodovali: Očenáš – Košecký, Štofik, ŽK: Jurdík - Kostadinov, ČK: 8. Gáč (Senica), 395 divákov.

Senica: Ravas - Twardek, Gáč, Pavlík, Šimčák (82. Niarchos) – Duda (19. Halabrín), Jurdík (74. F. Buchel), Šumbera – Oršula, Maulana Vikri (74. J. Buchel) – Mašhike

Ružomberok: Krajčírik – Fabiš, J. Maslo, Mrva, Madleňák – Boďa (72. Tancík), Takáč, Kochan, Regáli (87. Ďungel) – Kostadinov (72. Luterán) – Gerec (63. Bobček)



FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble - AS Trenčín 0:1 (0:0)

Gól: 90.+2 Lavrinčík. Rozhodovali: Somolani – Jánošík, Kuba, ŽK: Čonka, Čögley - Ghali, Gaži, Hollý, 617 divákov.

Zlaté Moravce: Kira – Čögley, Tóth, Menich, Čonka – Mondek (88. Chren), Bednár, Gamboš (46. Sloboda), Kyziridis – Ďubek (78. Kolesár), Yilmaz (64. Švec)

Trenčín: Kukučka – Yem, Pires, Pirinen, Kozlovský – Gaži (87. Kmeť), Lavrinčík, Hollý (74. Zubairu), Ghali (69. Azango)– Kadák - Ikoba (87. Jendrišek)


Nedeľa



Slovan Bratislava - MFK Tatran Liptovský Mikuláš 4:0 (0:0)

Góly: 57. a 84. Henty, 69. Rabiu, 90. Dražič, ŽK: Václavík (L. Mikuláš), ČK: 35. Bartoš (L. Mikuláš). Rozhodovali: Dohál - E. Weiss, Hrmo, 2734 divákov.

Slovan: Šulla - Medveděv, Abena, De Marco, Vojtko (86. Agbo) - de Kamps (71. Kankava) - Henty, Rabiu, Zmrhal (77. Dražič) - Lichý (46. Green) - Mráz (71. Da Silva)

L. Mikuláš: Sváček - A. Krčík (89. D. Krčík), Hranáč, Pintér, Kotora - Laura (46. Kačerík), Václavik, Filinský (46. Pinte), Gerát (89. Voško), Staš (77. Švec) - Bartoš



FC DAC 1904 Dunajská Streda – MFK Zemplín Michalovce 1:0 (1:0)

Góly: 38. Andzouana. ŽK: Hahn – Marcin, Begala, Rozhodovali: Marhefka – Vorel, Ferenc, 3998 divákov

DAC: Jedlička - Blackman, Kružliak, Muhamedbegovic, Davis–Andzouana (78. Ciganiks), Dimun, Schäfer, LamkelZé (+90. Beskorovainyi)–Hahn (64. Nebyla), Krstović (78. Sharani)

Michalovce: Kozhukhar – Kotula, Ranko, Vaško – Magda, Kanu (56. Casado), Begala, Mendez (88. Gembický) – Marcin, Trusa, Žofčák (73. Kvocera)


Tabuľka:



1. Slovan 12 9 2 1 32:8 29

2. Trnava 12 8 2 2 20:7 26

3. Ružomberok 12 5 6 1 18:10 21

4. D. Streda 12 6 3 3 19:15 21

5. Trenčín 12 4 5 3 18:14 17

6. Michalovce 12 5 2 5 14:14 17

7. Žilina 12 4 3 5 16:15 15

8. Senica 12 3 5 4 12:18 14

9. Sereď 12 3 4 5 11:15 13

10. L. Mikuláš 12 3 1 8 16:30 10

11. Z. Moravce 12 1 4 7 12:25 7

12. Pohronie 12 1 3 8 10:27 6