Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

FORTUNA LIGA: Bratislavský Slovan chce obhájiť titul

Na snímke zľava kapitán ŠK Slovan Bratislava Vasil Božikov, generálny riaditeľ futbalového klubu ŠK Slovan Bratislava Ivan Kmotrík ml. a tréner tímu Ján Kozák ml. počas tlačovej konferencie pred začiatkom jarnej časti Fortuna ligy 2019 - 2020, 14. februára 2020 v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Slovan vstúpi do jarnej časti duelom na pôde najväčšieho historického rivala. V nedeľu o 15.00 bude hrať so Spartakom Trnava.

Bratislava 14. februára (TASR) - Slovan Bratislava si v jesennej časti futbalovej Fortuna ligy počínal suverénne a po 18. kole vedie súťaž o desať bodov pred dvojicou Žilina a Dunajská Streda. Nemôže mať tak iné ambície ako obhajobu titulu.

Nič by na tom nemal zmeniť ani fakt, že "belasí" prišli o najlepšieho strelca súťaže Andraža Šporara. Autor 19 gólov prestúpil do Sportingu Lisabon. "Bol to historicky najväčší prestup v hístórii nielen slovenského futbalu, ale i Slovanu. Napriek tomu nebolo našim cieľom klub oslabiť, ale posilniť. Verím, že sme sa v prestupovej politike nemýlili a budeme dobre pripravení, možno aj ešte silnejší ako doteraz," povedal generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík.



Slovan nemá vo výhľade iba jarnú časť a triumf vo Fortuna lige, no mužstvo pripravuje už pre účasť v budúcom ročníku európskych súťaží. "Podarilo sa nám predĺžiť niekoľko kontraktov, najmä s kapitánom Vasiľom Božikov. Získali sme niekoľko kvalitných, ale i mladých futbalistov. Verím, že budú tvrdo pracovať a tréneri im budú pomáhať rozvíjať ich talent. Každý hráč potrebuje istý čas, aby zapadol do tímu, my ho máme dostatok. Cieľom je obhájiť majstrovský titul a uhrať čo najlepší výsledok v Slovenskom pohári. Máme aj sekundárny cieľ, udržať juniorku v druhej lige," doplnil.

Väčší problém ako získať titul sa v Bratislave javí snaha pritiahnuť čo najviac ľudí do hľadiska. Slovan sa to pokúsi zmeniť. "Ak chceme byť konkurieschopní v Európe, nedosiahneme to s priemernou návštevnosťou. Hľadáme chyby, pre ktoré diváci na štadión nechodia a hľadáme spôsob, ako ich čo najviac prilákať na štadión. Ak naši fanúšikovia chcú vidieť silný Slovan, musia si uvedomiť, že sa treba zapojiť aj aktívne. Musíme pracovať na tom, aby sa diváci prišli pozerať aj na slabších súperov, naučiť ich, aby chodili na našich hráčov," zakončil Kmotrík.



S prípravou na jarnú časť sezóny je spokojný aj hlavný tréner Ján Kozák. "V prípravných zápasoch sme ukázali kvalitu. Odohrali sme veľmi dobrý duel proti majstrovi Slovinska Olimpiji Ľubľana, výborné momenty sme predviedli aj proti bulharskému Ludogorcu Razgrad. Naplnilo nás to spokojnosťou, že ideme správnym smerom," vyhlásil.



Slovan vstúpi do jarnej časti duelom na pôde najväčšieho historického rivala. V nedeľu o 15.00 bude hrať so Spartakom Trnava.

Káder ŠK Slovan Bratislava pre jarnú časť sezóny 2019/2020:



brankári: Dominik Greif, Matúš Ružinský, Michal Šulla, Martin Trnovský
obrancovia: Mitch Apau, Myenty Abena, Jurij Medvedev, Arťom Suchockij, Lukáš Pauschek, Vasil Božikov, Kenan Bajrič, Lucas Lovat, Vernon de Marco
stredopoliari: Alen Mustafič, Joeri de Kamps, Moha, Martin Ljubičič, Ibrahim Rabiu, Dejan Dražič, Erik Daniel, Villar Nono, Filip Lichý, Dávid Holman, Aleksandar Čavrič
útočníci: Ezekiel Henty, Alen Ožbolt, Rafael Ratao, David Strelec, Žan Medved, Georgios Tzovaras


prišli: Ezekiel Henty, Lucas Lovat, Alen Mustafič, Žan Medved, Alen Ožbolt

odišli: Richárd Guzmics, Denis Potoma, Andraž Šporar

prípravné zápasy:

FC Orenburg - ŠK Slovan Bratislava 0:1, góly Slovanu: Moha
Wisla Plock - ŠK Slovan Bratislava 0:3, góly Slovanu: Medved, Nono, Daniel
Rubin Kazaň - ŠK Slovan Bratislava 2:1, góly Slovanu: Mustafič
Karpaty Ľvov - ŠK Slovan Bratislava 1:1, góly Slovanu: Moha
Dinamo Brest - ŠK Slovan Bratislava 1:0
Žetysu - ŠK Slovan Bratislava 1:1, góly Slovanu: Dražič
Olimpija Ľubľana - ŠK Slovan Bratislava 1:2, góly Slovanu: Ratao, Moha
SGV Freiburg - ŠK Slovan Bratislava 1:0
Ludogorec Razgrad - ŠK Slovan Bratislava 1:1, gól Slovanu: Nono