Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

FORTUNA LIGA: Slovan na sústredenie do Turecka, líder chce titul

Na snímke tréner ŠK Slovan Bratislava Ján Kozák ml. počas brífingu s novinármi v rámci zimnej prípravy v Bratislave, 10. januára 2020. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Najväčší otáznik je okolo Andraža Šporara. Slovinský útočník má za sebou vynikajúcu jeseň, keď vo všetkých súťažiach strelil dvadsať gólov a pridal šesť asistencií.

Bratislava 10. januára (TASR) - Futbalisti Slovana Bratislava nebudú experimentovať a aj túto zimu absolvujú časť prípravy v Turecku. Odcestujú v sobotu 11. januára a zotrvajú tam takmer mesiac do 8. februára. Tréner Ján Kozák ml. bude mať k dispozícii dvadsaťštyri hráčov do poľa a štyroch brankárov vrátane členov akadémie Filipa Lichyho a Denis Potomu.

Najväčší otáznik je okolo Andraža Šporara. Slovinský útočník má za sebou vynikajúcu jeseň, keď vo všetkých súťažiach strelil dvadsať gólov a pridal šesť asistencií. Jeho výkony vyvolali záujem viacerých zahraničných klubov. "Momentálne máme letenku aj pre Andraža. Situácia sa mení z hodiny na hodinu, takže nemôžem vylúčiť, že s nami pocestuje, ani jeho prestup do iného klubu," povedal na piatkovom brífingu športový riaditeľ Slovana Richard Trutz.



Slovanisti "zaberajú v príprave" od 6. januára. Napriek dlhšiemu oddychu a sviatkom hráči nemali väčšie problémy s kondíciou. "Prvý týždeň sme absolvovali vstupný tréning, chlapci sa trochu rozhýbali, absolvovali testy. Testovali sme aj váhu a nikto nepresahoval stanovený limit. Všetci si oddýchli, ale aj pracovali na tom, aby boli v poriadku. Už v sobotu cestujeme na mesiac preč. Ja som v Turecku ešte nebol, takže som dal na rady asistentov a tí si podmienky pochvaľovali," uviedol Kozák ml.



Návrat na trávniky vítajú aj hráči, ktorí sa tešia najmä na podmienky. "Prvý týždeň bol náročný, mali sme veľa tréningov, ale nič iné sme ani nečakali. Ideme do Turecka, takže konečne budeme aj viac na ihrisku. Určite je to lepšie na prírodnej tráve ako sa trápiť na umelom trávniku. Určite sa všetci tešíme," povedal brankár Dominik Greif.



Slovan má v rámci sústredenia naplánovaných osem prípravných zápasov, najmä proti tímom z Východnej Európy. Medzi zvučnejšie mená patria Rubin Kazaň či Ludogorec Razgrad, s ktorým sa "belasí" stretnú na záver tureckej prípravy. "Budú to dobré zápasy, ktoré nás posunú ďalej. Dobré je, že každý hráč dostane príležitosť ukázať sa," dodal obranca Vernon de Marco.

Program zimnej prípravy A-mužstva ŠK Slovan Bratislava na jarnú časť sezóny 2019/2020:



6. januára: úvodný zraz prípravy
7. – 8. januára: fyzické testovanie hráčov
9. – 10. januára: prvý oficiálny tréning a štyri tréningové jednotky v domácich podmienkach
11. januára – 8. februára (sústredenie v Turecku – tréningové centrum v Beleku)
11. januára: odlet na sústredenie do Turecka (Belek)
18. januára: FC Orenburg – ŠK Slovan (prípravný zápas v Turecku)
22. januára: Wisla Plock – ŠK Slovan (prípravný zápas v Turecku)
25. januára: FC Rubin Kazaň – ŠK Slovan (prípravný zápas v Turecku)
29. januára: FC Karpaty Ľvov – ŠK Slovan (prípravný zápas v Turecku)
29. januára: prípravný zápas (súper v štádiu riešenia)
1. februára: FC Dynamo Brest – ŠK Slovan (prípravný zápas v Turecku)
1. februára: FC Šachťor Soligorsk – ŠK Slovan (prípravný zápas v Turecku)
7. februára: Ludogorec Razgrad – ŠK Slovan (prípravný zápas v Turecku)
8. februára: návrat zo sústredenia a pokračovanie tréningov v domácich podmienkach