Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

V Senici je viacero nových tvárí, absolvovali prvý tréning

Ilustračné foto. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Senica pred štartom novej sezóny podpísala zmluvy s päticou Tomáš Šalata, Jakub Nemec, Filip Černák, Daniel Filip Mašulovič a Adrián Slančík.

Senica 20. júla (TASR) – Vo fortunaligovom futbalovom klube FK Senica sa pred štartom novej sezóny udialo niekoľko zmien v kádri. Zverenci Antona Šoltisa sa v pondelok zišli na úvodnom tréningu letnej prípravy, prítomných bolo 23 hráčov, medzi nimi aj nové tváre, ktoré sú v klube momentálne na skúške.

„Momentálne je to skôr o spoznávaní sa, potrvá to približne týždeň, musím si zvyknúť aj na nové mená všetkých hráčov. Dnešný tréning mal všeobecné zameranie, bola tam aj herná činnosť. Dojmy z prostredia sú dobré, po prvom tréningu sa máme od čoho odraziť, je čo zlepšovať, tešíme sa však na robotu. Verím, že chlapci budú nasávať naše rady a energiu, ktorú im budeme na tréningoch dávať," citoval oficiálny web senického klubu Šoltisa.

Príprava na nový ligový ročník je netypická, pomerne krátka. Prvý tréningový týždeň zakončí Senica v sobotu dvojzápasom, následne odohrá pred štartom Fortuna ligy ešte dva duely.

„Prvý týždeň je o zoznamovaní sa, letná prestávka nebola dlhá. Tréningy budú v úvode skôr všeobecné, zamerané na hernú činnosť. Chlapcov nechceme hneď na začiatku prípravy preťažiť, musíme pre nich nájsť to správne tréningové zaťaženie, aby sme ich videli v zápasoch. V druhom týždni sa môžeme venovať viac systémovým veciam, čas na prípravu je extrémne krátky. Pre každého z nás je to niečo nové," poznamenal Šoltis.

K tímu sa v utorok pripojí islandský futbalista Noi Olafsson, ktorý doteraz pôsobil vo Švédsku. Matúš Chropovský sa pripojí okamžite po návrate z reprezentačného zrazu Slovenska do 19 rokov. V tíme už naopak nepokračuje český brankár Vojtěch Vorel, ktorému vypršalo hosťovanie.

„Čo sa týka Vojta, jeho materský klub sa dohodol s Českými Budějovicami. Vojto u nás odviedol skvelé služby, obe strany mali záujem na pokračovaní spolupráce. Zanechal u nás výborný ľudský, ale aj futbalový dojem, v jeho ďalšom pôsobisku mu prajeme veľa šťastia. V našom klube ho kedykoľvek s otvorenou náručou privítame späť," uviedol športový riaditeľ klubu Filip Holec.

Senica pred štartom novej sezóny podpísala zmluvy s päticou Tomáš Šalata, Jakub Nemec, Filip Černák, Daniel Filip Mašulovič a Adrián Slančík.

Senica pred štartom novej sezóny podpísala zmluvy s päticou Tomáš Šalata, Jakub Nemec, Filip Černák, Daniel Filip Mašulovič a Adrián Slančík. Brankár Dominik Žúrek prišiel na hosťovanie z MŠK Žilina. V minulej sezóne obsadili Záhoráci v tabuľke FL 10. miesto.

Úvodný tréning letnej prípravy absolvovali:

Brankári: Adrián Slančík, Dominik Žúrek (prestup z MŠK Žilina)

Obrancovia: Jakub Nemec, Joss Didiba, Tomáš Šalata, Lukáš Kučera, Kristián Lukáčik, Vladimír Barbora (na skúške z MŠK Žilina)

Stredopoliari: Juraj Piroska, Marko Totka, Edmund Addo, Peter Moses Eneji, Tenton Yenne, Dominik Duda, Daniel Filip Mašulovič, Jakub Buchel, Filip Buchel, Damien Marie (naposledy hráč FC Carsko Selo/Bulharsko)

Útočníci: Samson Akinyoola, Filip Černák, David Meliš, Oskar Fotr (na skúške z FC Vlašim/ČR), Marko Kelemen (naposledy hráč FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble)