Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

MFK Zemplín Michalovce porazil ViOn Zlaté Moravce 2:1

Na snímke hráči MFK Zemplín Michalovce oslavujú gól v zápase 8. kola základnej časti Fortuna ligy MFK Zemplín Michalovce - FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble v Michalovciach 18. septembra 2021. Foto: TASR Roman Hanc

V závere ešte boli šance na oboch stranách, no domáci si už cenné víťazstvo postrážili.

Michalovce 18. septembra (TASR) - Futbalisti MFK Zemplín Michalovce zvíťazili nad ViOn-om Zlaté Moravce 2:1 v sobotnom domácom zápase 8. kola Fortuna ligy. Dosiahli tretie víťazstvo v sezóne, ViOn utrpel piatu prehru.



MFK Zemplín Michalovce - FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 2:1 (2:1)

Góly: 7. Ošima, 20. Trusa - 31. Čonka, ŽK: Neofytidis, Vaško, Artabe - Čonka, Bednár. Rozhodovali: Smolák - Jánošík, Kuba, 842 divákov.

Michalovce: Száraz - Kotula (55. Vaško), Artabe, Ranko, Mendez - Neofytidis (55. Begala) - Popovits (55. Magda), Žofčák (90.+ Gembický), Ošima, Kanu - Trusa (80. Marcin)

Zlaté Moravce-Vráble: Lukáč - Čögley, Menich, Tóth, Čonka - Bednár - Sloboda, Gamboš (46. Ďubek) - Mondek (88. Yilmaz), Švec (79. Kolesár), Kyziridis




Súboj tabuľkových susedov začali lepšie domáci Michalovčania, ktorí sa v 7. minúte po utešenej strele Ošimu ujali vedenia. Ešte predtým ale domáci brankár Száraz zneškodnil šancu Bednárovi po rohovom kope. V 20. minúte už bolo 2:0 po tom, čo center Kotulu za pomoci brvna poslal za bránkovú čiaru Trusa. Hostia odpovedali krátko po polhodine, Čonka využil prihrávku z pravej strany. Domáci mohli ísť opäť do dvojgólového vedenia, ich kanonier Kanu najprv zo siedmich metrov prestrelil a potom jeho gólovú strelu vytlačil Lukáč na rohový kop.

V druhom polčase sa obraz hry zmenil, viac mali loptu na kopačkách hostia. Tí mohli vyrovnať hneď v úvode, keď Švecovu strelu zlikvidoval Száraz. Michalovský brankár sa vyznamenal aj v 70. minúte, keď pokryl strelu Čögleya a ten istý hráč hlavičkoval o osem minút tesne vedľa. V samom závere ešte boli šance na oboch stranách, no domáci si už cenné víťazstvo postrážili.


Hlasy trénerov:
Miroslav Nemec, tréner Michaloviec: "Taký je futbal. Jednu sobotu smútite, druhú ste šťastní. Začiatok nám vyšiel podľa predstáv, dali sme dva góly. Potom ale zrejme prišlo k uspokojeniu, máme mladý káder. Báli sme sa až do konca o výsledok. Ale taká je celá súťaž, vyrovnaná."

Ľuboš Benkovský, tréner Zlatých Moraviec: "Ja nemôžem byť spokojný. Začiatok nám nevyšiel, dostali sme dva góly už v prvej dvadsaťminútovke. Potom sme sa ale nakopli, dali sme kontaktný gól a mali sme aj ďalšie šance. No nevyužili sme ich."