Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

VIDEO: Šošoni venujú výnos zo zápasu so Z. Moravcami chorému Riškovi

Na snímke radosť hráčov Žiliny po góle. Foto: FOTO TASR - Erika Ďurčová

Výzvu klub zverejnil aj na svojej oficiálnej stránke, kde pripojil aj odkaz, cez ktorý sa môžu dostať k informáciám o prípadnej pomoci aj fanúšikovia.

Žilina 14. februára (TASR) - Futbalisti MŠK Žilina sa pripojili k iniciatíve "Riško, dýchaj.". Podporili tak liečbu malého chlapca Riška, ktorý trpí zriedkavým ochorením a jeho liečba je finančne veľmi náročná.

"Samotná iniciatíva prišla zo šatne, chlapci chceli okamžite malému Riškovi pomôcť. Do tejto výzvy sa zapojili viacerí známi športovci zo Slovenska a táto mimoriadna udalosť neobišla ani futbalový klub MŠK Žilina. Preto sme sa rozhodli vyzbierané vstupné z nedeľného zápasu proti Zlatým Moravciam darovať malému Riškovi," povedal pre klubový web mediálny manažér "šošonov" Martin Kollár.

Výzvu klub zverejnil aj na svojej oficiálnej stránke, kde pripojil aj odkaz, cez ktorý sa môžu dostať k informáciám o prípadnej pomoci aj fanúšikovia. "Samotní hráči ešte budú organizovať dražby cez svoje sociálne siete a rovnako prisľúbili, že sa v prípade výhry v najbližšom zápase vzdajú svojich prémií v prospech Riška. Budeme veľmi radi, keď sa k nám pridajú nielen futbalové, ale aj iné slovenské kluby a spoločne ukážeme, že sa vieme spojiť pre dobrú vec," doplnil Kollár.