Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Zlaté Moravce v príprave aj proti CSKA Moskva

Ilustračné foto. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Definitívne zotrvá nasledujúci polrok v klube Ďubek.

Zlaté Moravce 17. júna (TASR) - Futbalisti Zlatých Moraviec vo štvrtok odštartovali prípravu na novú sezónu Fortuna ligy. Na prvom tréningu sa trénerovi Ľubošovi Benkovskému hlásilo devätnásť hráčov a traja brankári. Pred novým ročníkom odohrajú šesť prípravných zápasov, novú sezónu odštartujú 23. júla na ihrisku AS Trenčín.

Príprava potrvá 37 dní, v úvode absolvuje mužstvo kondičné testy a viacero dvojfázových tréningov. "Snažili sme sa ju naplánovať čo najracionálnejšie, aby splnila určité veci, ktoré potrebujeme. Dúfam, že plán, ktorý sme pripravili, je dobrý. Veríme, že počas najbližších týždňov dokážeme hráčov pripraviť do ligy,“ uviedol na webe klubu tréner Benkovský.

Jeho zverenci majú 13. júla naplánovaný duel s atraktívnym súperom z Ruska CSKA Moskva, ktorý by mali odohrať v Rakúsku. "Čaká nás ako predposledný zápas. Pred ním máme približne desať dní bez duelu. Bude to jeden z tých kľúčovejších súbojov v príprave, v ktorom by sme chceli byť pripravení po taktickej stránke a hrať približne tak, ako sa budeme prezentovať v lige," povedal Benkovský.

V tíme po uplynulej sezóne skončilo viacero hráčov. Pokračovať nebudú Moško, Vujič, Pintér, Orávik, Grozdanovski, Mihálik, Šmatlák, Hrnčár a Balaj. Na prvom tréningu chýbal Čogley. Pravý obranca absolvoval školenie v rámci UEFA A trénerskej licencie. Do tréningovej jednotky nezasiahol brankár Chovan, ktorý je po prvej dávke vakcíny proti COVID–19. S tímom nevstúpil do letného drilu ani branká Pelko. Po uplynulom ročníku mu vypršal kontrakt, no v jeho prípade definitíva, zatiaľ, nepadla.

Naopak, definitívne zotrvá nasledujúci polrok v klube Ďubek. Zmluvy predĺžili Chren, Tóth, Lukáč aj Haspra. Už skôr si vedenie klubu uplatnilo ročné opcie na Dugu, Kovaľa, Menicha, Čonku s Chovanom a Čogleyom. Dvojica Duga – Kovaľ dlhodobo laboruje po operácii kolena.

"Napriek tomu, že Grozdanovski má zmluvu do konca júna, dostal od nás súhlas, že sa nemusí zúčastňovať na nášom tréningovom procese. Otvorená je aj budúcnosť Moška. Na prvom zraze sme privítali našu novú posilu Gamboša," prezradil generálny manažér Marek Ondrejka.

Hráči, ktorí boli na prvom zraze:

Adrián Chovan (netrénoval, po prvej dávke vakcíny), Patrik Lukáč, Patrik Richter, Martin Tóth, Martin Chren, Dávid Haspra, Jozef Menich, Matúš Čonka, Anton Sloboda, Tomáš Ďubek, Alexandros Kyziridis, Marek Švec, Martin Gamboš, Peter Kasan (skúška), Lukáš Csáno (skúška), Matej Drienovský, Lukáš Penzeš, Andrej Čajkovič, Sebastián Kain, Aaron Belmenen (všetci mládež), Michal Zrubec, Kristián Petrík (Vráble)


Program letnej prípravy:

17.6. štart letnej prípravy

23.6. FK Železiarne Podbrezová (Podbrezová, 11.00 h)

26.6. ŠTK 1914 Šamorín (akadémia DAC, 11.00 h)

30.6. FK Pohronie (miesto a čas v štádiu riešenia)

3.7. MFK Skalica (miesto a čas v štádiu riešenia)

13.7. CSKA Moskva (Rakúsko, 18.00 h)

17.7. ŠKF Sereď (generálka na umelej tráve ViOn-u)

23.7. AS Trenčín (vonku, 1. kolo FL, 20.00 h)