Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Flick prišiel do sídla Nemeckého futbalového zväzu podpísať kontrakt

Hansi Flick, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Vo funkcii trénera národného tímu nahradí Joachima Löwa, ktorý skončí po európskom šampionáte.

Berlín 25. mája (TASR) - Hansi Flick v utorok prišiel do sídla Nemeckého futbalového zväzu, kde by mal podľa portálov Bild a Sky Sports podpísať zmluvu a stať sa novým trénerom reprezentácie. V rozhovore pre web Sportbuzzer predtým uviedol, že je na najlepšej ceste ujať sa funkcie. Podľa jeho slov treba doriešiť už len detaily.

"Ešte tam sú veci, ktoré si treba vyjasniť. Nesúvisia však so mnou, ide o iné záležitosti. Ak sa to vyjasní, vyzerá to dobre," uviedol päťdesiatšesťročný kormidelník. Podľa Bildu bude jeho kontrakt platiť do konca ME 2024, ktoré sa uskutočnia v Nemecku, a v novom pôsobisku bude zarábať menej ako v Bayerne Mníchov.

Flick sa po osemnástich mesiacoch už rozlúčil s Bayernom Mníchov, ktorý priviedol k siedmim trofejam. Jeho nástupcom sa od júla stane doterajší kormidelník Lipska Julian Nagelsmann. Národný tím má prevziať po skončení ME, v tom čase mu zároveň vyprší zmluva s bavorským klubom. Vo funkcii trénera národného tímu nahradí Joachima Löwa, ktorý skončí po európskom šampionáte. Informovala o tom agentúra DPA.